Megin basket "vrtić" spreman da iznenadi favorite u ABA

Najmlađi tim regionalne lige spreman da se umeša u borbu za plej of

  • 0
Nikola Đurišić, KK Mega

Foto: KK Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

Trener košarkaša Mege Sokerbet  Vladimir Jovanović rekao je da u novoj sezoni očekuje da njegova ekipa iz meča u meč raste.

Košarkaši Mege novu sezonu u ABA ligi počinju u nedelje protiv Studentskog centra u 12 sati u hali sportova "Ranko Žeravica". Mega je najmlađi tim lige sa prosekom od 21 godine, ali izuzetno persepktivan tim.

- Prošle godine to naše sazrevanje i prelazak iz tog nekog juniorskog u seniorski staž se desio veoma brzo i mi smo uspeli da za relativno kratko vreme postanemo konkurentni. Ali, to ne znači da će tako biti i ove godine, jer jednostavno jedan deo ekipe je otišao, pa će se desiti preraspodela uloga.

- To neće biti lako. Mi smo tu da im pomognemo, a ono što ja očekujem ove godine je da iz meča u meč rastemo i kao igrači i kao tim. Nadam se da ćemo u što ranijem periodu da sazremo i da izrastemo u dobre igrače i nadam se da ćemo kao tim da budemo što bolji, pa dokle god nas to dovede - rekao je Jovanović za klupski sajt.

Video: Vlada Jovanović posle plasmana u finale: Zadovoljan izdanjem i raduje se izazovu

Pred strategom Mege je pred velikim izazovom, jer u ekipi praktično ima tinejdžere, s obzirom na visok kvalitet regionalnog takmičenja u predstojećoj sezoni.

- ABA liga će biti izuzetno jaka. I mi možemo da budemo najbolja verzija sebe u nekom trenutku, ali da nam to ipak ne bude dovoljno da dobijemo utakmicu. Hoću da kažem da moramo da se trudimo da budemo najbolji što možemo, da rastemo i radimo i iz toga da vidimo koji je naš krajnji domet - zaključio je Jovanović.

Boje Mege će na početku sezone u ABA ligi braniti sledećih 14 igrač: Luka Cerovina (kapiten), Nikola Jović, Malkolm Kazalon, Karlo Matković, Boriša Simanić, Dejšon Smit, Aleksander Balcerovski, Matej Rudan, Nikola Ðurišić, Nikola Kočović, Mladen Vujić, Samson Ružencev, Mihailo Mušikić i Luka Bogavac.

Video: Izjava trenera KK Mega Sokerbet nakon izgubljenog meča za titulu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA