≫ 

Odzvonilo je "Hardenovskim" prekršajima u NBA, odsad će svaki neprirodni pokret biti sankcionisan

Doneta je odluka koju će pozdraviti svaki košarkaški fan

  • 0
Džejms Harden Foto: AP/Tanjug

Predstojeća sezona u najjačoj ligi sveta doneće veliko olakšanje najvećim fanovima igre pod obručima, ekipama, sudijama najviše, zbog novog pravila koje se odnosi na određene iznuđene prekršaje u napadu.

Od naredne takmičarske kampanje svaki takav prekršaj biće sankcionisan faulom za suprotnu stranu, potvrdio je potpredsednik NBA zadužen za arbitražu i razvoj igre, Monti Mekkačen.

U pitanju su oni najiritatniji potezi koje pojedini igrači imaju na svom repertoaru, najviše se njima služi Džejms Harden, zapravo su njegovi najupečatljiviji, zbog čega se od naredne sezone i menjaju pravila, tojest drugačije će se interpretirati ovakve situacije.

Do protekle sezone arbitri su u gotovo stoprocentnom broju slučajeva takve prekršaje sudili u korist igrača sa loptom koji neprirodnim pokretima tela iznudi faul, naročito pri šutu, pa smo tako gledali neke krajnje neverovatne situacije koje su počele da smetaju svima.

- Želimo da se košarka igra, ne želimo manipulacije - rekao je Mekkačen.

Postoji određen broj igrača koji su u poslednje vreme konstantno tražili načine da iznude faul, i Trej Jang je među njima, to je postalo toliko učestalo da je NBA locirala problem koji nesumnjivo šteti igri, te će odsas takve igrače kažnjavati prekršajima u napadu.

- Sudije u NBA od sad više neće morati da gledaju šta je moglo da se desi (posle tog kontakta), već će samo biti dužni da procene da li je kontakt nastao posle neprirodnog pokreta tela igrača koji napada igrača koji ga čuva - dodao je Mekkačen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA