≫ 

Počela ABA, Srbin i zagrebački vukovi razbili Mornar, uz rađanje nove zvezde!

Roko prkačin zaradio indeks 30!

  • 3
KK Mornar - KK Cibona

Foto: aba-liga.com/Mornar - Barsko zlato/Media Pro

Krenula je nova sezona u košarkaškoj regionalnoj ligi, lopta je podbačena u barskoj "Topolici" gde je viđena dominacija potencijalno najvećeg hita sezone, zagrebačke Cibone.

Tim koji sa klupe vodi srpski stručnjak Vlada Jovanović dominirao je nad Baranima, savladao ih rezultatom 87:77.

Na poluvremenu je bilo i velikih 51:32 za goste uz maestralnu partiju nove zvezde Cibone, Hrvatske i regionalne košarke Roka Prkačina, koji je na kraju imao učinak od 24 poena (9/9 za dva, 2/3 za tri), za indeks 30!

Nastavili su Cibosi tamo gde su stali u pripremnom periodu kada su očitali lekciju i Partizanu, potvrdili su veliki potencijal i najavili da bi možda mogli da se potuku i za gornje pozicije ABA tabele.

Serijom 16:0 u prvoj četvrtini Zagrepčani su uhvatili zalet i nije ih bilo moguće zaustaviti, Branković, Prkačin, Gegić i Rojvers su diktirali napadački ritam, i u defanzivi je sve funkcionisalo po želji gostiju, pa je i prednost rasla do skoro 20 poena.

Video: Poplava rampi: Tri vezane blokade na utakmici Cibona - Mornar

Tek su u trećoj deonici igrači Mornara odigrali bolje, preciznije, čvršće, međutim razlika je bila ubedljiva na strani Cibone, pa je domaćin uspeo tek da se izbori za pristojan poraz na otvaranju sezone pred svojim navijačima.

Uz Prkačina, Cibonu su do pobede vodili Rojvers sa 18 poena i Gegić sa 17 i 7 asistencija. Gnjidić je uz 10 poena upisao i 8 asistencija, a toliki broj poena dodao je i Branković.

Kod Barana, Mihailović i Jeremić su bili ispred ostatka ekipe sa po 18 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • daryl

    24. septembar 2021 | 20:27

    To je ovaj Srbin iz Zagreba sto je bio trener dva FMPa.

  • Febo

    24. septembar 2021 | 20:56

    Zvezdo ,prebi hrvata,da franjevac plače za brata

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA