≫ 

Radonjić već arhivirao Split, gleda ka Istanbulu: "Idemo tamo da iznesemo sve što nam se stavi na leđa"

Zvezdon trener se samo nada povratku povređenih igrača u stroj, jer vse posle ide lakše

  • 5
KK Crvena zvezda - KK Panatinaikos 2017

Foto: MN Press

Zvezdin start u novoj sezoni ABA lige bio je bajkovit, pobeda od 36 poena razlike protiv Splita za utisak o novoj, moćnoj ekipi koja je i bez nekolicine udarnih igrača pokazala šampionski ritam.

- Nije bilo jednostavno u poslednjih 14 dana. Pokušavali smo da prevaziđemo sve okolnosti koje nisu bile onakve kakve smo priželjkivali. Na toliko problema koliko smo imali pokušavali smo da uradimo najviše što možemo - rekao je trener Zvezde Radonjić u uvodu analize utakmice, pa se nadovezao:

- Ono što je u pripremi bilo takođe značajno jeste da smo shvatili da pristup mora da bude dobar od starta, da ne dozvolimo da ulazimo u situacije koje bi mogle da nas dovedu do problema i ono što je takođe bilo značajno jeste to što smo dobili minute od Lazarevića i Voltersa, prvi put su bili posle pauze u igri pet na pet. U svim tim okolnostima naravno da treba da budem zadovoljan. Okrećemo se sledećim obavezama i nadi da ćemo moći na još nekog da računamo do utakmice protiv Fenerbahčea.

KK Crvena zvezda - KK Split

Foto: MN Press

Sve što Radonjić želi u ovom trenutlu je da ima sve zdrave igrače.

- Svestan sam jako da igrači posle pauze nisu u idealnom stanju, neće biti ni oni koji nam budu dolazili. Sve to treba nekako spojiti, ali siguran sam da ćemo da uradimo najviše što možemo. Za šta će to biti dovoljno - videćemo. Počinje Evroliga, s kojim ćemo sastavom ići u Istanbul i spremati se znak je pitanja. Teško je odgovoriti na to šta i koliko možemo, kada nismo imali nijedan zajednički trening, kada nismo imali sve igrače na parketu tokom treninga. Svestan sam da neće biti nimalo lako, ali spremni smo da iznesemo sve što nam se stavi na leđa.

Odbrana će i ove sezone - a to su Radonjićevi igrači i nagovestili na meču sa Splitom - biti možda i najjači adut za najbolji rezultat.

- Rekao sam malopre nešto što je značajno, kada budemo mogli da uradimo nešto zajednički i provedemo neko vreme svi zajedno u radu, pobedimo i izgubimo, moći ćemo da pričamo o svemu. Još je rano. Pitali su me već o tome, ali je nerealno govoriti sada na tu temu. Kada prolazimo kroz trenažni proces bez dvojice, trojice, četvorice ili više igrača u periodu kada je trebalo da imamo kontrolne utakmice i trening, jako je nezahvalno pričati. Još je teže u svemu tome biti, ali eto - raduje što se neki igrači vraćaju, što će još neki da se vrate. Raduje što ni Vajt neće biti van terena pola godine, nego će u nekom trenutku doći da pomogne. Kako ćemo kroz narednih mesec-dva da prođe - videćemo. Analiziraćemo situaciju.

Radonjić je na kraju dodao da ne može u ovom trenutku sa sigurnošću da kaže ko bi od povređenih igrača mogao da ude u kombinaciji za duel sa Fenerbahčeom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kk

    25. septembar 2021 | 01:58

    20 razlike za Fener

  • Inzagi

    25. septembar 2021 | 00:00

    E sada cete vi da budete ono sto bi Split protiv vas!Ne gine vam 20razlike za Fener!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA