≫ 

Kakva ABA liga, strašna ABA liga: Borac poražen od Igokee košem u poslednjim sekundama!

Malo je nedostajalo ekipi Borca da dođe do pobede na premijeri nove sezone ABA lige...

  • 2
KK Igokea - KK Borac Foto: aba-liga.com/Igokea/Nikola Vuruna

Košarkaši Borca iz Čačka pretrpeli su poraz  na startu ABA lige od Igokee, i to košem u poslednjim sekundama meča. Rezultat je bio 91:89,a Čačani su imali čak priliku da dođu i do pobede preko Hantera Hejla, međutim, njegov šut nije prošao kroz obruč.

Imaće za čim da žale košarkaši iz "grada košarke", pošto su imali osetnu prednost pred poslednjih 10 minuta, ali je ekipa Igoke serijom od 13:3 vratila stvari u svoje ruke.

Ekipu Borca može da raduje i igra najnovijeg pojačanja, Hantera Hejla koji je imao vanserijsku partiju sa 17 poena i osam asistencija, dok se kod Čačana istakao i Todorović sa istim brojem poena.

Na suprotnoj strani, najbolji su bili Stark sa 15 poena, dok su po 13 dodali Robinson i Voler. Odličnu partiju je pružio i Dalibor Ilić koji je imao 13 poena i tri skoka.

KK Igokea - KK Borac Foto: aba-liga.com/Igokea/Nikola Vuruna

Obe ekipe su u meč ušle jednako, o čemu svedoči i sam početak utakmice. Prvi do poena su došli igrači Igokee preko DeŠon Stivensa, da bi na drugoj strani odmah uzvratio novi centar Čačana, Ivan Marinković.

Kako se razvijala prva četvrtina, tako je i Igokea postajala sve konkretniji rival, trojkom Volera, ekipa iz Aleksandrovca je po prvi put napravila razliku veću od dva poena, tada je bilo 13:8.

Posle tog koša, usledila su tri minuta bez poena, da bi konačno seriju prekinuli ponovo košarkaši Igokee. Konačan rezultat prve četvrtine bio je 21:15 u korist ekipe iz Aleksandrovca.

KK Igokea - KK Borac Foto: aba-liga.com/Igokea/Nikola Vuruna

Borac je malo „živnuo“ u drugoj četvrtini ulaskom Hantera Hejla koji je vezao dve trojke, a potom nastavio svoju „simultanku“ asistencijom i skokom u napadu.

Taman kada je Borac prišao na dva poena zaostatka, Antabia Voler i Robinson su novim trojkama napravili prednost od osam poena razlike.

Iskusni Sava Lešić i Nemanja Todorović su potom stupili na scenu i vratili svoj Borac u život, ali prednost je i dalje ostala na pet poena razlike 47:42.

KK Igokea - KK Borac Foto: aba-liga.com/Igokea/Nikola Vuruna

Treća četvrtina je donela neki novi Borac, Čačani su zaigrali odlično i uspeli su da ovu četvrtinu dobiju sa čak 12 poena razlike

Sve je počelo poenima Marinkovića, kasnije Novaković postigao i trojku, na početku je Igokea odolevala, ali sve se slomilo negde sredinom treće četvrtine.

Hanter Hejl je ponovo bio čovek odluke, njegove dve trojke i asistencija su odvele Borac na prednost od osam poena ralzike, bilo je 60:52.

Do kraja treće četvrtine, ekipe su ušle u egal i igrale su koš za koš, što je bilo dovoljno da ekipa Borca pred poslednju četvrtinu napravi prednost od sedam poena (73:66).

KK Igokea - KK Borac Foto: aba-liga.com/Igokea/Nikola Vuruna

Poslednja četvrtina je donela seriju Igokee od 13:3, kojom je domaća ekipa uspela da vrati rezultatsku prednost.

Ipak, najzanimljivi deo ove četvrtine je došao u poslednjem minutu, kada su košarkaši Borca jurili prednost.

Uspeli su da izjednače na 89:89, kada je na satu ostalo još 11 sekundi do kraja... Sve je slutilo da ćemo otići u produžetak, ali je Robinson košem tri sekunde do kraja vratio svoju Igokeu u prednost od 91:89.

Imao je Hanter Hejl priliku da postane heroj, ali njegov šut za tri nije prošao kroz obruč i tako je Igokea upisala prvu pobedu u novoj sezoni ABA lige.

Video: Poplava rampi: Tri vezane blokade na utakmici Cibona - Mornar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • poy

    25. septembar 2021 | 19:19

    Au kakva utakmica, ovaj Hale iz Borca strasan suter. Bice Borac opasan ove sezone samo da se vrati i Sanadze

  • vrh

    25. septembar 2021 | 19:19

    NBA utakmica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA