≫ 

Vigins uporan, neće da se vakciniše iz religijskih ubeđenja, Voriorsi razmatraju i trejd kao rešenje

Endru Vigins zbog svog stava i mera koje su na snazi u San Francisku ne može da igra utakmice na domaćem terenu

  • 0
Endrju Vigins

Prinstkrin: Youtube/Golden State wariors

Košarkaš Golden Stejta Endru Vigins trenutno je najveći problem franšize iz San Franciska, jer ne želi da se vakciniše iz religijskih ubeđenja, pa samim tim neće moći da igra nijedan meč na domaćem terenu.

U Americi samo u San Francisku i Njujorku vladaju striktne mere vezane za masovna okupljanja u halama, gde ne sme biti nijednog nevakcinisanog pojedinca, a kako Vigins i dalje ne želi da se imunizuje, stvara ozbiljan problem organizaciji.

Osim na mečevima kod kuće, Vigins neće moći da pomogne saigračima ni u Njujorku, protiv Bruklina i Niksa, naravno ukoliko i do tada ne bude vakcinisan.

Prema poslednjim informacijama, kod Niksa su svi košarkaši vakcinisani, u Netsima se čeka još "par ljudi" među kojima i Kajri Irving, a Vigins je  tražio religijsku izuzetak od NBA lige. Američki mediji javljaju da je liga odbila da mu izađe u susret, ali sve i da je dobio, ne bi mu pomogla u San Francisku.

 

Institut za javno zdravlje San Franciska u novom je saopštenju pojasnio da na velika okupljanja u dvoranama ne sme niko ko nije vakcinisan, čak ni uz moguće medicinske ili religijske izuzetke, te da se pravilo odnosi i na "izvođače i sportiste".

Ukratko, ako se ne vakciniše, Vigins neće smeti da igrati na domaćim utakmicama iako je NBA liga igračima prepustila slobodu izbora o vakcinaciji. Voriorsima se stoga kao najlogičniji potez nameće čak i trejd Viginsa u neki od brojnih klubova na koje se ove restrikcije ne odnose.

Prema rečima direktorke Unije NBA igrača Mišel Roberts, oko 90 posto NBA košarkaša zasad je vakcinisano.

Američki mediji javljaju da i vlasti u Los Anđelesu razmatraju mogućnost restrikcija kakve su uveli Njujork i San Francisko, pa bi se slično pravilo moglo odnositi i na košarkaše Lejkersa i Klipersa.

Video: Antivakseri izašli na ulice Beograda: Protestovali i protiv gej parade, kordon policije ih zaustavio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA