≫ 

Cedevita Olimpija moćno startovala u ABA, razbila rivala 32 razlike, šoutajm Ogasta

Novajlija iz Panatinaikosa se nametnuo kao ozbiljan adut u rukama Jurice Golemca

  • 0
zek ogast

Foto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Košarkaši Cedevite Olimpije autoritativno su krenuli u novu sezonu ABA lige rešeni da konačno naprave iskorak u regionalnoj konkurenciji, ka tom cilju idu sa nekim novim kadrovima od kojih se jedan upadljivo istakao već u prvom takmičarskom izazovu u novom klubu.

Ekipa Jurice Golemca deklasirala je Krku rezultatom 88:56, a igrač koji je obeležio veče u "Stožicama" je Amerikanac Zek Ogast.

Krilni košarkaš koji je letos stigao iz Panatinaikosa prikazao je široku lepezu atraktivnih poteza sa svog napadačkog i defanzivnog repertoara, meč je na kraju završio sa 15 poena i indeksom korisnosti 26.

Potrudio se Ogast već na debiju za Ljubljančane da ostavi dobar utisak, nekoliko njegovih poteza završilo je u "hajlatsima" ove neravnopravne utakmice sa rivalom koji nije bio kadar da se ozbiljnije suprotstavi, osim u povoju prve četvrtine.

 

Zakucavanja, blokade, skokovi, Amerikanac je pokazao moć, ali je bio samo deo slagalice domaćeg sastava u čijim su redovima još dvojica Amerikanaca prednjačila napdački - Markus Kin kao najefikasniji sa 17 poena i povratnik Džejkob Pulen sa 12.

Prednost Golemčevog tima brzo je otišla na 30 razlike pa je trener domaćeg tima mogao da dozira snagu udarnim adutima i rapsoredi minutažu na čitavu klupu.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA