≫ 

Mega "ugasila svetla" u dvorani, ali bukvalno: Nestala struja, Studenti dobili stotku i poraženi sa 33 razlike

Neverovatna šuterska partija izabranika Vladimira Jovanovića

  • 1
Malkolm Kazalon i Nikola Jović Foto: AdmiralBet ABA League / KK Mega / Dragana Stjepanović

Košarkaši Mege ostvarili su neverovatno ubedljivu pobedu protiv novajlije u ligi, ekipi Studentskog centra na otvaranju ABA lige. Izabranici Vladimira Jovanovića imali su fantastičnu utakmicu kada je reč o šutu sa distance, gotovo da nisu mogli da promaše koš, a to je samo "potopilo" rivale iz Podgorice koji su se držali u susretu tek desetak minuta - 101:68.

Ključna je bila druga četvrtina koju je Mega dobila sa ogromnih 28:6. Rešetali su tada nemilice Beograđani koš Studentskog centra, pogađali su trojke Dajšon Smit, Malkolm Kazalon i Matej Rudan, a podgorički tim pravio je previše grešaka, pa su na sve to došli i poeni iz kontre za ružičasti tim.

Na kraju, Mega je bila blizu da ubaci čak 20 trojki na ovom meču. Postigli su domaći 18 koševa za tri iz 30 šuteva. Imali su sjajne procente i na šutu iz reketa koji se tokom utakmice nisu spuštali ispod 50%. Sa druge strane, Studentski centar je imao previše izgubljenih lopti, a na sve to ih nisu "išli" šutevi sa perimetra, što je bilo dijametralno suprotno u odnosu na domaćina.

Utakmicu je obeležio i nestanak struje koji se dogodio u trećoj četvrtini, kada je utakmica već bila uveliko rešena. Čuveni komentatori Edin i Kole tada su izjavili kako ne bi bilo pogrešno da se meč sa tolikom razlikom završi i u potpunom mraku. Nisu bili daleko od istine.

Video: Megina dvorana ostala u mraku usred utakmice: Podgoričani krenuli u napad i nestalo svetlo u celoj hali

Najefikasniji u timu Mege bio je Malkolm Kazalon sa 17 poena, pratio ga je Boriša Simanić sa samo jednim poenom manje, a dvocifreni su bili pretalentovani Nikola Jović sa 12 poena, Matej Rudan sa 11 poena i Aleksander Balčerovski sa 10 poena. Na drugoj strani, samo su Kajl Vinales i Džastin Edvards sa po 17 poena bili ispred ostalih, kao i Flečer Megi koji je dodao 13 poena.

A delovalo je u startu da ćemo gledati jednu prilično ujednačenu utakmicu. Studentski centar sasvim solidno je parirao ekipi Mege u prvoj četvrtini i činilo se da će možda moći da izdrži punih 40 minuta, ali kao da se sve ugasilo za Studente u drugom kvartalu. Trojka po trojka, kontra po kontra i Mega je bila blizu da ubaci duplo više poena od rivala samo za jedno poluvreme.

U trećoj četvrtini razlika je samo nastavila da raste, a u četvrtoj je dostigla maksimalnih +37. Trojka Mladena Vujića za "stotku" samo je ukrasila ovaj nedeljni matine u Hali sportova na Novom Beogradu i ukazala na to da će se Mega i ove sezone boriti za mesto u vrhu, a što da ne - i plej-ofu.

MEGA - STUDENTSKI CENTAR DERBY 101:68 (23:21, 28:6, 28:20, 22:21)

Dvorana: Hala sportova "Ranko Žeravica", Novi Beograd

Gledalaca: 450

Sudije: Tomislav Hordov, Luka Kardum, Tomislav Vovk

MEGA: Balčerovski 10, Vujić 4, Jović 12, Rudan 11, Kočović 3, Smit 9, Cerovina 2, Matković 4, Kazalon 17, Đurišić 7, Simanić 16, Bogavac 6

STUDENTSKI CENTAR DERBY: Vinales 17, Megi 13, Pavlićević 4, Slavković, Starovlah 3, Vujisić, Baćović, Z. Ivišić, T. Ivišić 2, Edvards 17, Kamenjaš 6, Tišma 6

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jasa tomic partizan

    26. septembar 2021 | 20:52

    treba obratiti paznju i na mladog bogavca... momak 18 godina postigao je 6 poena na ovoj utakmici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA