≫ 

Došao je i taj dan: Željkov Partizan iz Hrvatske kreće ka Evroligi

Pred crno-belima je premijera u ABA ligi u Zadru (18 časova)

  • 38
Partizan, košarka Foto: KK Partizan

Košarkaše Partizana ovog ponedeljka u Zadru (18, Arena Sport) očekuje premijera u ABA ligi. Predvođeni najtrofejnijim trenerom Evrope Željkom Obradovićem crno-beli kreću u pohod na sve trofeje i sa renoviranim igračkim kadrom koji je doživeo velike promene.

Osam novih košarkaša zadužili su crno-belu opremu tokom leta, a među najzvučnijim imenima su Zek Ledej i Kevin Panter, koji su stigli iz milanskog Armanija. Tu su i mlada pojačanja iz NBA lige Alen Smailagić i Radion Kuruc, kao i Aleksa Avramović, Jam Madar, Dalas Mur, Balša Koprivica i Gregor Glas.

Partizan se posle jako loše prošle sezone definitivno ozbiljno pojačao, a iako u javnosti preovladava mišljenje da se radi o skupom rosteru i unosno plaćenim stranim igračima (posebno Ledej i Panter) iz kluba tvrde da je budžet i dalje "skroman" (6 miliona evra) i da ne prevazilazi dosadašnja ulaganja.

Na prvom zvaničnom meču u sezoni Obradović ne može da računa na Kuruca koji je pozitivan na korona virus, ali se oporavio Smailagić i očekuje se da bude u sastavu na meču u Dalmaciji.

- Specifična utakmica zato što je prva. Mislim da igrači sa velikom željom iščekuju početak prvenstva i naše lige. Radili smo poslednju sedmicu na veoma dobar način i sad je najvažnije da to pokažemo na terenu. Gledali smo i analizirali Zadar, ekipu koju u svakom pogledu poštujemo i moraćemo da igramo veoma dobro i veoma koncentrisano ukoliko želimo da napravimo dobar rezultat u Zadru - poručio je Željko Obradović.

Kapiten Rade Zagorac kaže da neće biti lako jer su i Zadar, a kasnije i Split nezgodni rivali na svom terenu.

- Tradicionalno dobra atmosfera tamo poništava neki kvalitet trenutni i već po navici pravi zahtevno gostovanje. Zadržali su većinu tima od prošle godine, što znači da vrlo dobro jedni drugima poznaju navike, nadogradili su to sa nekoliko novih, dobrih i iskusnih igrača. Ubeđen sam da žele da nas pobede - istakao je Zagorac.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Željko Obradović vidno potresen zbog smrti Dude Ivkovića: Grobari ga dočekali ovacijama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA