Vakcine ponovo tačka spora u NBA ligi: Irving ne može pred medije, pitanje da li će moći da igra u Bruklinu

Podsetimo, za sada je obavezna vakcinacija svih sportista koji igraju na teritoriji Njujorka i San Franciska

  • 0
Bruklin Nets Foto: AP/Tanjug

Prema rečima američkih novinara, Kajri Irving neće prisustvovati medijskim aktivnostima Bruklin Netsa u ponedeljak, samo zato što nije vakcinisan protiv koronavirusa.

Problem prave zdravstveni protokoli koji su trenutno na snazi u Njujorku, a zbog kojih se nevakcinisanima faktički zabranjuje da prisustvuju bilo kakvim javnim okupljanjima, a tu spadaju i košarkaške utakmice. Sam Irving neće da primi cepivo zbog teorija zavere.

Međutim, u klubu se nadaju da će igrač otputovati na pripreme sa timom u San Dijego i da će tu primiti vakcinu, koja će mu omogućiti da igra susrete na domaćem terenu u predstojećoj sezoni NBA lige.

Prema pravilnicima koji su na snazi u Njujorku i San Francisku, u ova dva grada su sportisti dužni da se vakcinišu, ako žele da igraju u zatvorenim prostorima. To znači da oni koji ne prime obe doze cepiva, neće moći na teren u tim gradovima.

Sama NBA liga nije objavila protokole za igrače u ovoj godini, ali se zna da se od sudija i osoblja koje je u neposrednom kontaktu sa igračima traži da budu obavezno vakcinisani.

Video: Lično ga je dizajnirao Kobi Brajant: Zlatni sat na aukciji i neko će ga platiti 10 miliona dolara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA