≫ 

Svetislav Pešić zvanično novi selektor košarkaške reprezentacije: Povratak legende na klupu Srbije!

Povratak trofejnog stručnjaka na klupu Orlova dve decenije nakon pokoravanja Evrope u Istanbulu, a potom i sveta u Indijanopolisu

  • 18

Video: Zašto predsedniku radi mikrofon, a meni ne radi: Pešić u svom stilu počeo drugi selektorski mandat

Naš trofejni trener Svetislav Pešić novi je selektor muške reprezentacije Srbije! Pešić će predvoditi naš nacionalni tim već u novembarskom prozoru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023, kada će Srbija 25. novembra 2021. dočekati Letoniju, dok će tri dana kasnije gostovati Belgiji.

Pešić je kao selektor Jugoslavije doneo veliku radost našoj košarkaškoj naciji, pošto je 2001. godine u Istanbulu ubedljivo osvojio evropsko zlato, dok je godinu kasnije doneo našoj reprezentaciji titulu šampiona na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu.

Pre toga, od 1984. do 1987. bio je selektor mlađih reprezentativnih selekcija Jugoslavije, 1985. je osvojio kadetsko, 1986. juniorsko Evropsko prvenstvo, a 1987. u Bormiju postao je šampion sveta.

On na klupu Orlova dolazi nakon neuspešnog ciklusa koji je imao Igor Kokoškov, koji nije uspeo da se kvalifikuje na Olimpijske igre, a sa njim je KSS potom sporazumno raskinuo ugovor.

Video: Igor Kokoškov: Siguran sam da će Sale reći: Daj da pregazimo ove Slovence!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    28. septembar 2021 | 12:55

    Prava stvar.

  • Dragutin

    28. septembar 2021 | 12:54

    Pešić je vrhunski trener starog kova! Problemi sa kojima će suočiti u kvalifikacijama za SP i EP su veliki. Postoji sporazum FIBA-NBA po kojem NBA igrači za svoje reprezentacije mogu igrati na OI i SP,a na EP mogu igrati samo uz dozvolu GM svog tima. Sa EL nema sporazuma i kvalifikacije se igraju u istom terminu. Pešić za kvalifikacije može računati na ABA i EC igrače i to je nada da će pronaći nekog novog Bjelicu. Pešić mora reorganizovati mlađe kategorije jer u KSS ništa ne rade. Da obiđe naše timove u ABA(FMP, MEGA, BORAC) da vidi status naših igrača. FMP je problem jer igraju igrači koji nisu prospekt ni za Zvezdu, a tek ne za reprezentaciju jer dva mlada igrača Vujičić i Šaranović sede na kraju klupe dok Ameri gube lopte u 6 poslednjih napada i gube utakmicu. To se mora promeniti, a to samo Pešić svojim autoritetom mora promeniti. Druga promena je način rada i treninga u mlađim kategorijama jer nam izlaze igrači koji su sa loptom na VI, lošom mehanikom šuta. Sledeći problem što naši vrhunski igrači u EL imaju najviše povreda, najkraće su im karijere u odnosu na Špance i Grke. Mnogo je problema u našoj košarci, KSS ništa ne radi i mnogo toga treba resetovati. Igrači će imati problema sa Pešićem ako ne prihvate njegov način rada tako da odstranjivanje nekih zvučnih imena kao Šćepanović i Radmanović u prošlom mandatu će verovatno biti.

  • Мики

    28. septembar 2021 | 11:38

    Очекивано обзиром да млађих и квалитетнијих тренера скоро уопште немамо. Светислав кари Пешић је врхунски тренер али увелико у осмој деценији живота, човек је хтео да се посвети породици и унуцима али наши паметњаковићи нису могли да истрпе једног талентованог и доброг тренера И.Кокошкова, својевремено Словенци су могли пре тога и Грузини!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA