≫ 

Vujošević o dolasku Pešića: "Da stupi u kontakt sa Jokićem, da dođe i da igra, a ne da nas čašćava prisustvom"

Nekadašnji trener Partizana smatra da je možda bilo pametnije sačekati sa Kokoškovim

  • 28

Srbija je tokom današnjeg dana i zvanično dobila novog selektora Košarkaške reprezentacije Srbije. Svetislav “Kari” Pešić dobio je poverenje Saveza da preuzme rukovođenje seniora i pokušaće da ih vrati na staze uspeha, nakon što je kormilo napustio Igor Kokoškov.

Nema sumnje da će pred njim biti težak posao, a saglasan sa tim je i veoma iskusni Duško Vujošević. On smatra da je možda ipak bilo pametnije dati Kokoškovu nešto više vremena.

- Smatram da je kada se priča o saradnji Košarkaškog saveza Srbije i Igora Kokoškova, to obostrano propuštena prilika, jer je on mogao da bude dugotrajno rešenje na tom mestu i na mestu saveznog selektora. Imao je potencijal, pre svega je mlad čovek, koji ima puno iskustva i teoretskog znanja, na izvoru je informacija. Žao mi je što se saradnja završila na takav način – izjavio je Vujošević za BH Basket.

Ipak, nekadašnji trener Partizana misli da je Pešić prava osoba na pravom mestu.

- Što se tiče Pešića, mislim da je to dobro rešenje, jer svi smo upoznati da je vrlo teško klub u Evroligi i reprezentaciju, da praktično ne postoji spremnost, veština ili mogućnost da se postigne suživot Evrolige i FIBE, da se takmičenja zakazuju kad treba. Sa druge strane, reprezentacija Srbije treba da ima takvo ime i autoritet koje može da vodi klub Evrolige. Pešić je u takvoj situaciji, napravio je velike uspehe sa klubovima i reprezentacijom.

Duško Dule Vujošević i Svetislav Pešić Foto: MN Press

Misli da će njegov dolazak pomoći i razvoju mladih košarkaša u Srbiji, jer će Pešić pomno pratiti i šta se radi sa mlađim kategorijama u Savezu.

- Nije neko ko će da trči za prvom ponudom u Evroligi. Trener je tog kvaliteta da može da radi to, a ne vodi neki klub. Ta dva posla se isključuju, Pešić je u dobrom zdravstvenom stanju. Važno je kako se oseća i mentalno, a čini mi se da je u veoma dobrom stanju.

- Poznajući ga, znam da će sa energijom da se posveti radu u Savezu, da neće biti samo rad na terenu, nego tokom cele sezone u smislu kontakta sa igračima. Radiće sa mlađim selekcijama, on želi da to kontroliše i potrebno je. Ovog momenta je to jako dobro rešenje, svesni smo svi da je to težak posao.

Naravno, ono što će biti najteži posao jeste nagovoriti Nikolu Jokića da zaigra za reprezentaciju Srbije, nakon što je propustio ovo leto i kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju.

- Da će da ponovi uspehe, teško da će to biti u startu. Prvo sa ovim Jokićem, treba napraviti kontakt i naći način da igra za reprezentaciju Srbije, a ne da samo dođe tu na neke pripreme i da nas čašćava svojim prisustvom.

- Vreme je za neku smenu generacija. Odgovornost je na njemu, treba da donosi te odluke. Mislim da je to najbolje rešenje u ovoj situaciji, želim mu sve najbolje, a uspesi mogu da dođu kao posledica pametnog i tačnog rada u ovim složenim okolnostima - zaključio je Pešić.

Video: Vujošević: Novica je zaslužio da dođem! Njegovo ime će biti zlatnim slovima upisano!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Geras

    28. septembar 2021 | 17:16

    Koliko neko mora da bude lud da ponovo pozove Jokica u repku.... Strasno

  • U životu

    28. septembar 2021 | 18:02

    Ga više ne bi gledao, ima on hipodrom pa neka trči!

  • Gm

    28. septembar 2021 | 18:19

    Od mene kao velkog zvezdasa jedno bravo! Covek sve lepo rekao!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA