Dominacija: Čuveni košarkaški portal proglasio Micića za najboljeg igrača koji će igrati u Evroligi ove godine

Srpski plejmejker ispred Nikole Mirotića, Šejna Larkina i Majka Džejmsa

  • 1
KK Partizan - Anadolu Efes, Prijateljska utakmica

Foto: Nikola Tomić

Bio je najbolji prošle sezone, pa što ne bi to učinio i ove? Vasilije Micić proglašen je za najboljeg košarkaša koji će ove takmičarske godine nastupati u Evroligi od strane specijalizovanog i daleko poznatog košarkaškog portala Eurohoops, time nadmašivši neka velika imena sa kojima će i protiv kojih će igrati u narednim mesecima.

U komentaru Eurohoopsa, navodi se da je do poslednjeg momenta delovalo da će Evroliga “izgubiti“ još jednog košarkaša u takmičenju sa NBA ligom, kao što je to bio slučaj sa mnogima. Luka Dončić, Fakundo Kampaco, Bogdan Bogdanović, Miloš Teodosić, Nikolo Meli, Ekpe Judo su bili samo neki koji su pošli put najjače lige na svetu, nakon sjajnih predstava u kontinentalnom, evropskom takmičenju.

Ali, Vasa Micić je “razbio“ stereotipe, pa je nakon što je osvojio sve što je mogao sa Efesom odlučio da pokuša da to uradi još jednom. Iako je sama ponuda Oklahome bila primamljiva, naš plejmejker je rešio da ostane kod Ergina Atamana.

Ovaj portal dalje piše daje Micić izgledao perfektno, da je iza sebe imao sezonu u kojem mu se zamerka nije ni mogla pronaći i da je igru podigao na neki novi nivo. Nijedna odbrana nije mogla da mu nađe lek, nijedna strategija, trik... Sve to donelo je Efesu prvu titulu u Evroligi.

A što se tiče NBA lige, Micić uvek može reći “da” naredne sezone. Ove je cilj da ponovo bude MVP svega. Ponovo.

Govoreći o drugom mestu, ono je pripalo Nikoli Mirotiću, koji će bez ikakve sumnje i ove godine biti glavna pokretačka snaga Barselone, dok je treće mesto na podijumu završilo u rukama Micićevog saigrača, Šejna Larkina. Evropa će se ponovo plašiti Majka Džejmsa, koji je iznenađujuće došao u Monako, nakon što se rastao sa Armejcima.

Nije mogla ova lista da prođe bez Nanda de Koloa koji je peti, a prati ga ikona evropske košarke i nekadašnji igrač Partizana, Jan Veseli. Među najboljih deset nalaze se još Edi Tavares, Vil Klajburn, Kori Higins i Nikolo Meli, pa Vasa može da kaže da se stvarno nalazi među velikanima.

Video: Stanojević o Obradoviću i Vujoševiću: Kada kažete Partizan, pomislite na Duleta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA