≫ 

Veličkoviću ukazana velika čast od Partizana: Zamenio Dudu Ivkovića na mestu člana borda fondacije kluba

Predsednik Ostoja Mijailović rekao je da mu je jako drago što je baš Novica nasledio čuvenog Ivkovića

  • 0
Dušan Duda Ivković, Sahrana Foto: NIkola Tomić

Doskorašnji legendarni kapiten košarkaša Partizana, Novica Veličković novi je član borda Fondacije KK Partizan "Dobro pamtim sve“.

Kako su saopštili crno-beli, Veličković je na tom mestu zamenio nedavno preminulog Dušana Dudu Ivkovića i tako postao deo upravljačkog tela uz Dragana Kićanovića i Ostoju Mijailovića.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović izjavio je da mu je izuzetno drago što je Novica Veličković sa njima i što je po završetku igračke karijere postao deo Fondacije.

- On je neko ko oseća Partizan svim svojim srcem i ko će sigurno doprineti u njenom radu i razvoju, ali i biti spona između bivših i aktuelnih igrača. Na žalost, sudbina je tako odredila da smo u danu kada je praktično prva aktivnost Fondacije bila organizovana, a to je baš oproštajna utakmica Novice Veličkovića, izgubili legendarnog Dudu Ivkovića. Znam koliko je verovao u ideju naše Fondacije i neizmerno hvala njegovoj porodici i njemu što su uz tu ideju stali - rekao je Mijailović i dodao:

- Duda Ivković će u istoriji naše i svetske košarke ostati upisan zlatnim slovima, a mi ćemo sigurno sačuvati i uspomenu da to da je bio jedan od začetnika jedne sjajne i pre svega plemenite ideje o Fondaciji koja brine o bivšim igračima i članovima Partizana - poručio je Mijailović.

Kako se navodi, od osnivanja Fondacije KK Partizan "Dobro pamtim sve“, aktuelni igrači odvajaju deo svojih primanja u humanitarne svrhe, a deo prihoda od utakmice Partizan – Efes, takođe je usmeren na pomoć u radu ove Fondacije.

Takođe, unikatni retro dresovi sa te utakmice, uskoro će se naći na humanitarnoj licitaciji.

Video: Stanojević o Obradoviću i Vujoševiću: Kada kažete Partizan, pomislite na Duleta

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA