≫ 

Prvi poraz Zvezde u ovoj sezoni ABA lige: Igokea uz Radanova prizemljila crveno-bele u Laktašima!

Tim iz Beograda se probudio, pa zaspao

Košarkaši Crvene zvezde treći put u nizu poraženi su u Laktašima. Crveno-beli su prvi neuspeh ove sezone u ABA ligi doživeli u trećem kolu regionalnog šampionata nakon što je Igokea slavila sa 75:68.

U jednom momentu je sve bilo crno u znaku minusa od 23 poena početkom drugog poluvremena, a onda ni veliki nalet nije uspeo da spase goste iz Beograda od poraza.

Prelomilo je nekoliko lopti sredinom poslednje deonice, neiskorišćene prilike su aminovale pobedu Igokee. Na sve to, protivnik iz Laktaša je imao dva raspoložena Amerikanca u vidu Starksa i Volera koji su i napravili krucijalnu razliku.

Faktor "iks" domaćeg kolektiva je bio donedavno košarka Zvezde, Aleksa Radanov, koji je sjajno odigrao četvrtu četvrtinu uz dve atraktivne kontre i zakucavanja kada je još i postojala nada u veliki preokret.

Na kraju, Voler je ubacio 15, Starks poen manje, a Radanov 12 poena uz sedam asistencija i četiri skoka.

U redovima crveno-belih, Nikola Kalinić, koji je ujedno bio i najefikasniji igrač meča, ubacio je 16 poena uz četiri skoka i tri assitencije, a zapažen učinak imao je još Luka Mitrović sa 13 poena i pet skokova.

KK Igokea - KK Crvena zvezda Foto: aba-liga.com/Igokea/Nikola Vuruna

Trojke su napravile veliku razliku još na početku meča, jer je Zvezda do velike pauze šutirala čak 0/10, dok su sa druge strane Voler i Starks samo sipali iza linije za tri poena.

Dejan Radonjić je imao šta da kaže svojim izabranicima koji su u prvom minutu treće četvrtine imali -23, a reči su definitivno uticale pozitivno.

Mitrović je povezao šest poena, razlika je počela da se topi i u poslednjoj deonici je došla na samo dva poseda.

Ipak, kada se sve lomilo, Igokea nije pustila stvari da odu van kontrole, već su dali otpor i guranjem u reketu uspela da održi Zvezdu dovoljno daleko da ne postoji baš prevelika nada u preokret.

Tri minuta pre kraja, ni Kalinićeve bravure nisu pomogle, ali se na drugoj strani istakao Radanov koji je istrčao čak tri kontre do kraja, ali i odigrao dve veoma bitne odbrane na čoveka.

Sada, Zvezda i Igokea imaju skor od 2-1 i momenat je da Radonjić ustanovi zbog čega je njegov tim toliko pao nakon sjajnog meča u Tel Avivu i pobede nad Makabijem.

KK Igokea - KK Crvena zvezda Foto: aba-liga.com/Igokea/Nikola Vuruna

TOK MEČA

Četvrta četvrtina:

10. minut (75:68) - KRAJ! Zvezda je poražena u Laktašima, ali je uspela na kraju da ublaži neuspeh.

9. minut (73:63) - Ponovo Kalinić pogađa za tri, ali Radanov zakucava na drugoj strani.

8. minut (69:58) - Kalinić je pod faulom pogodio trojku, a onda i slobodno za poslednju nadu, ali je onda Dobrić promašio trojku.

7. minut (69:54) - Vratila se Zvezda u onaj negativni ritam iz prvog poluvremena i čini se da nema povratka odavde.

6. minut (64:53) - Nisu uspeli da prelome crveno-beli i sada sve ide znantno sporije. Tehnička za Dejana Radonjića i kao da kola sada idu nizbrdo.

5. minut (60:51) - Trojka Starksa... Koji sada ima 3/3 iza linije. Imao je Radonjić harmoniju u jednom momentu, mora ponovo da je dozove tajm-autom.

4. minut (57:51) - Imala je Zvezda posed i miran napad da dodatno unervozi protivnika, ali je Holins bacio loptu direktno u ruke Radanovu koji je iznudio nakon toga faul.

3. minut (56:51) - Evo trojke Ivanovića! Ušla je voda u uši domaćima, ne mogu da realizuju već treći napad, pa Bajić mora ponovo na tajm-autu da smiri svoju četu.

2. minut (56:45) - Čini se da je Zvezda imala momenat da se znantno više vrati u igru, ali usledila je mini serija od dve nejasne greške, pa domaćin u Laktašima vraća dvocifrenu prednost.

1. minut (54:45) - Odmah je Starks napravio nesportski faul, ali iz svega toga, Ivanović je samo pogodio jedno slobodno, a napad nije iskorišćen.

Treća četvrtina:

10. minut (54:44) - Imali su gosti momenat da se i dodatno primaknu, a Ivanović je sa linije za tri poena u poslednjih sekundama mogao da spusti i na -7. Igokea pred poslednjih 10 minuta ima isto toliku zalihu.

9. minut (54:44) - Igra se znantno ubrzala i Zvezda je na prihvatljivih +10 u odnosu na situaciju koja je bila na snazi na poluvremenu.

8. minut (51:40) - Simonović za tri! Nije pomogao predah Igokei i Beograđani su sada na domak jednocifrene razlike.

7. minut (51:37) - Luka Mitrović budi crveno-bele. Postigao je Luka šest poena u seriji i Bajić sada mora da zove tajm-aut.

6. minut (51:33) - Stiže trojka Jošila. Glavni segment koji razdvaja dva kolektiva jeste taj šut iza linije. Ponovo je +18.

5. minut (48:33) - Malo po malo, smanjuje se razlika, ali i dalje to ide sporo.

4. minut (47:31) - Ne baš reprezentativna sekvenca za oba tima, a Zvezda i dalje pokušava da ugura protivnika u reket, ali to ide veoma teško.

3. minut (47:31) - Pokrenuli su se sada crveno-beli. Volters dolazi do svog osmog poena, a razlika je krenula da se smanjuje.

2. minut (47:27) - Evo prve trojke za Zvezdu preko Kalinića. Sa druge strane, Jošilo je promašio za tri, ali se u narednom napadu popravio sa distance.

1. minut (45:24) - Muči se Zvezda sa realizacijom i početkom drugog poluvremena.

Druga četvrtina:

10. minut (44:22) - Neverovatno, ali crveno-beli imaju 0/10 za tri poena uz devet izgubljenih lopti. Sa druge strane, Voler sa 13 i Starks sa 10 poena su, za sada, protagonisti ovog susreta. Videćemo šta mogu gosti u nastavku.

9. minut (39:22) - Prvi poeni za Zvezdu, a da nisu iz reketa. Volters pogađa.

8. minut (37:20) - Trojka za Volera i ovo je sada već +17. Kuzmić na drugoj strani van balansa gubi loptu, a zatim ide na klupu.

7. minut (34:20) - Bliži se kraj poluvremena, a Zvezda ima drugi er bol u četvrtini. Imaće Radonjić što-šta da kaže svojim izabranicima.

6. minut (30:18) - Starks za tri, Igokea ponovo ima +12. Previše izgubljenih lopti za goste iz glavnog grada Srbije.

5. minut (27:18) - Tim iz Beograda sve poene je dao iz reketa. Holins promašuje trojku, a onda krade loptu i polaže je u koš.

4. minut (27:16) - Zvezda nikako da izađe iz dubioze i imamo dvocifrenu razliku za domaći kolektiv. Radonjić mora ponovo da zove tajm-aut.

3. minut (25:16) - Ofanziva je trenutno totalno zaleđena u redovima crveno-belih i lopte se gube jedna za drugom.

2. minut (23:16) - Tri napada u nizu i tri skoka imala je Igokea, ali ništa od toga nije uspela da iskoristi. Zvezda, sa druge strane, jeste. Zakucavanje Mitrovića.

1. minut (23:14) - Nastavlja se konfuzija u napadu Zvezde, pa sada i Mitrović greši.

Prva četvrtina:

10. minut (21:14) - Ovo sigurno nije četvrtina kojom može da se pohvali šampiona ABA lige, a razliku najviše pravi šut za tri poena koji služi ekipu iz Laktaša.

9. minut (19:12) - Igokea je trojkom Dalibora Ilića zaustavila nalet Beograđana.

8. minut (16:12) - Evo i prvih poena Luke Mitrovića iz odbojke, tako da razlika pada na sve manji minus.

7. minut (16:10) - Kalinić je čovek kojeg ne može da zaustave domaći, ali moraće još neko da mu se priključi ukoliko misle crveno-beli do egala.

6. minut (16:8) - Laki poeni za Volera na polaganju, ali sada Simnović uzvraća, iako Zvezda još uvek nije u brzini.

5. minut (14:6) - Sada Starks pogađa za tri poena, pa može ustanoviti da Igokea na pogon Amerikanaca uspeva da napravi prilično lepu razliku. Radonjić traži tajm-aut.

4. minut (9:6) - Ne ide Zvezdi u ofanzivi, pogotovo ne Nikoli Ivanoviću koji iz dva šuta nije uspeo da ubaci.

3. minut (7:4) - Sve se vrti oko Volera koji je sada pogodio za tri poena.

2. minut (4:4) - Mogli su možda domaći do još jednog vođstva, ali je upravo Voler bacio jedan pas koji je završio u autu.

1. minut (2:2) - Kalinić je otvorio meč polaganjem, a na drugoj strani je uzvratio Voler za domaće.

PRE MEČA

Zvezda je, više nego dobro, ušla u ovu sezonu uz pobede na svom terenu protiv Budućnosti i Splita, a u Laktaše dolazi posle vrhunske partije i trijumfa u Tel Avivu nad Makabijem u Evroligi.

Igokea, sa druge strane, ima pobedu iz Lige šampiona protiv PAOK-a, ali takođe ima i polovičan uspeh u regionalnom prvenstvu nakon poraza protiv FMP-a.

U poslednjih pet međusobnih duela Igokee i Zvezde, uvek je pobeđivao domaćin.

Video: Mega preživela dramatičnu završnicu: Stipčević promašio trijumf Krke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA