≫ 

Partizanov rival u Evrokupu otpustio trenera, Petar Mijović napustio klupu Šljonska

Samo dve pobede u Energa Basket ligi u sedam kola nisu bile dovoljne da zadrži mesto šefa struke

  • 2
petar mijović Foto: MN Press

Košarkaši Partizana narednog utorka u Nemačkoj protiv Hamburg Tauersa startuju svoju odiseju u Evrokupu. Crno-beli će se pored ovog tima naći u grupi sa Levaloom, Turk Telekomom, Lokomotivom Kubanj, Huventudom, Morabank Andorom, Lijetkabelisom, Trentom i poljskim Šljonskom iz Vrcolava, koji je danas raskinuo saradnju sa svojim trenerom.

Reč je o dobro poznatom licu na ovim prostorima - Petru Mijoviću, doskorašnjem treneru Budućnosti iz Podgorice. On je platio ceh jako loših rezultata na početku nove sezone, pošto je u sedam kola upisao samo dve pobede.

Njegov tim uspeo je da savlada samo Astoriju Bidgošč i Arku iz Gdinje, dve ekipe koje se nalaze u donjem delu tabele Energa Basket lige, ali su zato porazi došli od Zjelone Gore, Ostrova Velikopoljskog, Toruna, Anvila iz Vloclaveka i Čarnog iz Slupska, što trenutno smešta Šljonsk van plej-of zone.

On je na klupu došao 2. juna, pred početak pripremnog perioda, uprava mu je dala "odrešene" ruke oko formiranja tima, ali je danas putem zvanične stranice saopšteno da je nakon zajedničkog dogovora saradnja raskinuta.

Specijalizovani košarkaški portal Poljski koš pominje da bi na tom mestu mogao da ga zameni slovenački stručnjak, Andrej Urlep, koji je jedno vreme vodio reprezentaciju Poljske.

Partizan sa Šljonskom igra u 7. kolu Evrokupa, 15. decembra u Beogradu, a revanš je planiran za 22. mart naredne godine u Vroclavu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Trifunović srećan posle dobre partije: Volim da igram kada je dobra atmosfera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA