Radonjić i Davidovac složni pred Žalgiris: "Promenili su trenera, očekujemo reakciju"

Trener i prvotimac Zvezde podvlače da se tim nalaze u jako teškom ritmu

  • 3
KK Crvena zvezda - KK Igokea Foto: ABA liga - KK Crvena zvezda mts

Košarkaši Crvene zvezde nakon pobede i poraza u uvodna dva gostovanja u Evroligi, sutra igraju svoj prvi meč pred domaćim navijačima u ovom takmičenju. Tim Dejana Radonjića imaće određenih kadrovskih problema, ali će sigurno protiv Žalgirisa "juriti" novi trijumf.

Biće to povratak crveno-bele publike u "Arenu" posle skoro godinu i po dana. Sa druge strane, Žalgiris je pred gostovanje u Beogradu promenio trenera, pa će Jure Zdovc protiv beogradskog tima imati svoj debi na klupi litvanskog Evroligaša.

U najavi meča, Dejan Davidovac je istakao da sa Žalgirisom neće biti tako lako, pogotovo nakon što su promenili trenera. Smatra da će to sigurno uzrokovati neku vrstu reakcije u ovom timu.

- Ekipa je promenila trenera tokom prošle nedelje i sigurno očekujemo reakciju, i to od dobrog iskusnog tima koji je izgubio prve dve utakmice ali nisu baš imali lak raspored na startu. Očekujem tešku utakmicu u svakom smislu, posebno fizički zahtevnu na terenu.

- Ovo će biti potpuno drugačiji meč od onog u Laktašima iz koga moramo da izvučemo pouke, ili Tel Aviva gde smo pobedili. U tom smislu ovo će biti potpuno drugačiji meč gde treba da se okrenemo sebi i našoj igri, i posebno igri u odbrani - tvrdi Davidovac.

Dejan Davidovac Foto: Marko Jovanović

Sa druge strane, trener Zvezde, Dejan Radonjić ističe da se njegova ekipa nalazi u jako teškom ritmu, ali da će pokušati da dođe do daha posle poraza u Laktašima.

- Prva utakmica kod kuće za nas će biti izazov da pokušamo dobrom igrom da dođemo do bodova i pobede. Biće teško, Žalgiris je posle dva poraza u dva meča promenio trenera i videćemo reakciju tima na to - podvukao je šef struke Crvene zvezde.,

- Mi sa druge strane nalazimo se u teškom ritmu, posebno što imamo manjak igrača u rotaciji, kao i onih koji se vraćaju iz povreda… Želimo da odigramo meč sa energijom, iskusan tim iz Kaunasa će kazniti naše greške, zato intervali dobre igre moraju da budu što duži kako bi kontrolisali utakmicu. Podrška navijača nam je mnogo potrebna da dodjemo do bodova - rekao je trener Zvezde.

Neće biti promena u odnosu na meč koji je Zvezda odigrala u ABA ligi protiv Igokee.

- Igraće ova ekipa kao i do sada, Cirbes je i dalje van, Lazić je u svom programu oporavk, Vajt nije tu, taj manjak nije mali, ovo su igrači koji vrlo značajni za naš tim, imamo i igrače koji su izašli iz povreda i još uvek nisu na nivou na koji su nas navikli - istakao je Radonjić.

Video: Igokea uz Radanova prizemljila crveno-bele

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile Kazanova

    13. oktobar 2021 | 10:02

    Samo napred Zvezdo 🇷🇸♥️

  • Cv

    12. oktobar 2021 | 21:48

    Nema nista od zvezde dok je radonjic trener tim koji je sastavio je smešan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA