≫ 

Kalinić donira mesečnu platu crkvi za pomoć srpskom narodu na Kosmetu

Patriotska odluka košarkaša Zvezde

  • 5
Patrijarh Porfirije prijem delegacija KK Crvena zvezda košarkaši košarka Foto: kkcrvenazvezda.rs

Pored toga što je uputio izvinjenje za reči o Kosovu i Metohiji koje su pogrešno shvaćene, a koje su svojevremeno izazvale veliku buru, košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić je odlučio i da delom pokaže da je patriota!

Kako je sam rekao i izjavi za Sport Klub, Kalinić je donirao svoju mesečnu platu crkvi za pomoć narodu na Kosovu i Metohiji.

- Mislim da je važno da podsetim javnost da sam sa reprezentacijom svoje države Srbije osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Madridu 2014. godine, kao i na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Osvajač sam Evrolige 2017. godine u Istanbulu, gde sam po završetku finalne utakmice stavio na sebe zastavu svoje države Srbije. U prilog svemu ovome, odlučio sam da doniram jednu svoju mesečnu platu crkvi namenski za pomoć srpskom narodu na Kosmetu - poručio je Kalinić.

Podsetimo, srpski reprezentativca je bio na udaru određenog dela javnosti i navijača zbog izjave u jednom intervjuu u kom je rekao "da bi Srbija trebalo da pokuša da reši problem sa Kosovom tako da izvuče šta može i nastavi dalje, jer od prošlosti se ne živi."

>>> Sjajno je Zvezda igrala u Tel Avivu i pobedila Makabi, pa očajno u Laktašima, gde je izgbila od Igokee. Videćemo koje će lice pokazati tim Dejana Radonjića večeras (19.00) protiv Žalgirisa. Kvota na keca je 1,50, a na dvojku 2,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Žalgiris.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA