Jure Zdovc nezadovoljan posle poraza od Zvezde: "Morali smo ovo da dobijemo"

"Crveno-beli" za sada imaju skor od dve pobede i jednog poraza, dok je Žalgiris na skoru 0-3

  • 1
Jure Zdovc Foto: MN press

Košarkaši Žalgirisa pretrpeli su treći vezani poraz u Evroligi, ovoga puta od njih je bila bolja Crvena zvezda u Beogradu, te je tako nanela prvi neuspeh novom treneru na klupi litvanskog tima, čuvenom Juriju Zdovcu, koji je istakao da se osetio nedostatak Žofrija Lovernja.

Francuski košarkaš i nekadašnji košarkaš Partizana, Žofri Lovernj je doživeo povredu samo nekoliko dana pred meč sa Zvezdom, te litvanski klub nije imao dovoljno vremena da reaguje i dovede dostojnu zamenu, pa je sav teren pao na Niboa, koji je do jednog trenutka bio nezaustavljiv u reketu Crvene zvezde.

Zdovc smatra da je njegova ekipa morala da dobije ovaj meč, a kao još jednu manu navodi i loš šut za tri poena.

- Morali smo da pobedimo ovaj meč. Ništa specijalno, čekali su na svoj momenat, šut za tri poena nam nije išao... Mali detalji su napavili razliku da Zvezda dobije. Mi nismo "fizički tim" i na kraju su presudile nijanse. Znali smo da nas očekuje fizički teška utakmica, da će nas izbaciti iz ritma, iz organizacije igre, to je najjače oružje Zvezde sada. Nama u tom segmentu to ne odgovara, fali nam snage i visine.

- Imamo nekoliko košarkaša koji znaju da igraju, ali nisu sposobni da izdrže visok ritam utakmice. Imamo par problema sa povredama, danas su dva košarkaša povredila listove, o tome sam i ranije pričao. Ja sam odradio samo jedan trening, tako da teško mogu nešto više da kažem - rekao je Zdovc, kada je upitan o njegovom utisku što prvu utakmicu igra baš u Beogradu.

- Kad sam potpisao ugovor, nisam gledao raspored, nisam znao da idemo u Beograd... Sada idemo u Atinu, valjda? Ne bi bilo lako u svakom slučaju, svaka utakmica je bitka, borba, težak meč. Uvek mi je drago da igram u Beogradu zbog atmosfere, navijači su takvi. To je ono zbog čega se igra košarka - zaključio je Jure Zdovc.

Video: Velikani plaču: Žoc, Divac, Rađa, Danilović, Paspalj nose kovčeg Dude Ivkovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ciganiludaci

    13. oktobar 2021 | 21:22

    Pa sta Zvezda da kaze za sut ako vas nije isao? Covece,ubacili ste tri trojke u zadnjoj sekundi preko ruke,vi ste dobro i prosli veceras.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA