≫ 

Teške muke Zlatibora u ABA 2 ligi, bivši centar Partizana dobar u porazu Podgorice

Široki slavio sa 25 poena razlike protiv srpskog predstavnika

  • 0
Nikola Janković Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

Treći dan balona ABA 2 lige na Zlatiboru doneo nam je nekoliko iznenađujućih rezultata. Odigran je poslednji duel prvog, kao i uvodna dva susreta drugog kola nove sezone, a sigurno će razočarani biti navijači iz Zlatiborskog okruga.

Naime, domaćin prvog "babla" večeras je poražen izuzetno ubedljivo od ekipe Širokog Brijega iz Bosne i Hercegovine. Ništa nije polazilo od ruke Zlatiboru na šutu za tri poena, postigli su samo sedam trojki iz 35 pokušaja, što je olakšalo posao uslovno rečeno gostima na ovom meču - 70:95.

Već posle prve četvrtine moglo se nagovestiti da će Zlatibor doživeti pravi potop, pošto je Široki tu deonicu dobio sa čak 11:27. Odgovora od domaćina nije bilo ni u drugom kvartalu, a u nastavku je prednost bosansko-hercegovačkog predstavnika čak premašila 20 poena. Na taj način su "poništili" neuspeh iz prvog kola protiv Borca iz Banjaluke i došli na 1-1, koliko ima i Zlatibor koji je u prvom kolu savladao Vojvodinu.

Najefikasniji u timu Širokog bio je nekadašnji talenat Zadra, Luka Božić sa 22 poena i čak 15 skokova za indeks 37, a pratili su Mate Vucić sa 17 poena, te Ive Ivanov sa 14 poena. U sastavu Zlatibora, istakao se jedino Dušan Kutlešić sa 17 poena, uz Vuka Jovanovića koji je ubacio deset poena.

Lakvinton Ros Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

Ubedljivu pobedu ostvario je i Borac iz Banjaluke protiv ekipe Podgorice. Duel dva tima koja su u uvodnom kolu ostvarila pobede pripao je predstavniku Republike Srpske, koji je od starta nametnuo dobar ritam u odbrani i ograničio ekipu iz glavnog grada Crne Gore na samo 55 poena - 55:70.

U timu Dragana Nikolića najbolju partiju pružio je Stefan Kenić sa 13 poena, dok Dijante Boldvin i Radoš Šešlija završili sa jednim poenom manje. Đorđe Pažin i Draško Knežević su takođe bili dvocifreni sa po 11 poena. Kod Podgoričana je još jednu odličnu partiju pružio nekadašnji košarkaš Partizana, Nikola Janković koji je ubacio 12 poena uz čak 14 skokova i jednu ukradenu loptu. Samo je još Ismet Sejfić bio dvocifren sa 10 poena.

Podsetimo, ranije danas je duel Lovćena i Pelistera obeležio istorijski momenat i debi najmlađeg igrača ikada u ABA 2 ligi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Dobrić dobio pitanje dok je Radonjić prolazio: Trener Zvezde je zastao da ga čuje šta će odgovoriti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA