≫ 

Hrvati se dive Partizanu pred dolazak u Zagreb: Svaka čast Zvezdi, ali...

Hrvatski mediji najavljuju spektakl u Zagrebu

  • 19
KK Partizan, Cibona, 2010. godine Foto: MN PRess

U najavi večerašnje utakmice basket klasika ABA lige u ''Draženovom domu'', između Cibone i Partizana (19.00 Arena sport) dva jedina neporažena tima, zagrebačke ''Sportske novosti'' imale su zanimljivu konstataciju.

Smatraju da je višedecenijsko rivalstvo dva kluba najveće u bivšoj Jugoslaviji pogotovo što se radi o dva tima koja su osvajala titule prvaka Evrope.

- Uz dužno poštovanje Crvenoj zvezdi i Budućnosti, koji u poslednjih pet godina dominiraju ABA ligom, kad se gleda unazad kompletne dve decenije, najveće regionalno rivalstvo još uvek je ono Cibone i Partizana, koji su se dvaput susretali u finalima, po jednom u četvrtfinalu i polufinalu, dok su u modernoj istoriji - nakon raspada nekadašnje države - međusobno odigrali čak 50 utakmica, 10 u Evroligi i 40 u ABA ligi - navodi se na početku teksta Sportskih novosti.

Akcenat se stavlja na evroligaške duele Cibone i Partizana, u kojima Zagrepčani imaju bolji skor, 7-3 u pobedama.

S tim u vezi, podsetili su i na ''šou'' Ace Petrovića u Beogradu, u prvom posleratnom evroligaškom susretu, januara 1998. godine, kada je Cibona slavila u ''Pioniru'' sa 78:70.

Takođe, kao najava spektakla pominje se i šest godina bez pobede nad Partizanom u Zagrebu, a sada na sve to dolazi Željko Obradović, najtrofejniji evropski košarkaški trener svih vremena.

Video: Željko besni na igrače i kad vode 26 razlike: Oštar tajmaut Obradovića posle loše odigranog napada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA