≫ 

Evropska Zvezda jedva pala pred CSKA, Moskva ostala neosvojiva za crveno-bele

A, imala je Radonjićeva četa vođstvo tokom većeg dela susreta

  • 96
Dejan Radonjić Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde, i pored fenomenalne partije, nisu uspeli da slave u Moskvi protiv CSKA. "Armejci" su pojačali u poslednjih 10 minuta i pobedili sa 78:76 u četvrtom kolu Evrolige.

Crveno-beli nikada nisu bili bliže da uzmu skalp Moskovljanima na gostujućem terenu, ali su poraženi i deveti put iz devetog pokušaja.

Tim sa Malog Kalemegdana sa 2-2 nastavlja takmičenje u elitnom evropskom takmičenju, a dosta toga pozitivnog se, i pored poraza, moglo izvući iz ovog meča.

Pre svega, Zvezda je dobila nazad probuđenog Ognjena Kuzmića koji je sa 14 poena, sedam skokova i jednom asistencijom bio drugi strelac gostiju, odmah iza Nejta Voltersa koji je upisao 16 poena, jednu uhvaćenu loptu uz pet asistencija.

Čekali su crveno-beli, tražili od starta recept da zaustave protivnika, a kockice su se sklopile krajem prve četvrtine kada moskovski tim počinje da gubi polako konce iz ruku.

U čitavoj drugoj četvrtini se videlo koliko CSKA nedostaju Nikola Milutinov i Toko Šengelija, a video je to i Kuzmić koji je povezao šest poena u drugoj deonici.

Uspevaju Moskovljani u poslednjem minutu prvog poluvremena da dođu do prednost, a to anulira Volters trojkom u poslednjoj sekundi za egal.

Egal je viđen i nakon pola sata igre, ali ključno odvajanje videli smo na sredini poslednje četvrtine kada je Zvezda ušla u paniku.

Problem je bio taj što CSKA više nišao na timsku igru, već isključivo preko individualnih kvalteta Klajburna, Šveda i Lundberga.

Sve je otišlo predaleko, tako da u poslednjoj minuti nije bilo previše šansi da se nešto više uradi (78:71), iako smo videli jednu ludu trojku Nikole Kalinića.

To je bilo dovoljno samo za -2 na kraju. Sve u svemu, jedna dobra predstava Zvezde, na obe strane, ali slaba završnica koja je protiv ovoliko kvalitetnog protivnika bila dovoljna da poljulja planove.

Na kraju, najefikasniji je bio Klajburn sa 18, ispratio ga je Šved sa 16, dok je Fojtman završio meč sa 12 poena.

Tradicija ostaje, Moskva još uvek nije pala pred crveno-belima.

TOK MEČA

Nikola Kalinić Foto: Marko Jovanović

Četvrta četvrtina

10. minut (78:76) - Trojka Kalinića sa skoro pola terena u poslednjoj sekundi. Ipak, i pored tog srećnog elementa, CSKA je uspeo da slavi.

9. minut (78:71) - Sada već teško može da preokreta, ali nada je tu. Lundberg je ponovo pogodio i CSKA ide na +7.

8. minut (76:71) - Šved sa osam metara... Uspeli su "armejci" da prežive nalet Zvezde. Tajm-aut Radonjića.

7. minut (73:71) - Lundberg izmišlja poene i sada imamo klackalicu.

6. minut (71:71) - Kakva luda sekvenca u Moskvi! Zvezda je povela sa četiri poena u pet sekundi. Kuzmić je zakucao, a onda je Volters ukrao odmah loptu. Sada je egal.

5. minut (69:67) - Zvezda je ponovo u igri! Volters ide na dvojicu i pogađa za samo -2.

4. minut (69:65) - Sve što vidimo sada jeste individualni kvalitet Klajburna i Šveda sa jedne strane, ali evo sada trojke Kalinića!

3. minut (67:62) - Nije sve potonulo, Volters pogađa za tri! Očekuje se sada najveća bitka.

2. minut (65:59) - Još jedna trojka... "Armejci" su u samo dva miuta napravila veliku razliku koja je naterala trenera Radonjića da zatraži tajm-aut.

1. minut (60:59) - Klajburn je odlučio da povuče svoju ekipu, te je pogodio novu trojku. Ubrzava se igra, trči Zvezda ka protivničkom košu kako bi brzo iskoristila slabo postavljane odbrane.

Treća četvrtina

10. minut (57:57) - Zvezda je pustila Šveda da se namesti i pogodi za tri, tako da pred poslednjih 10 minuta imamo ponovo egal!

9. minut (54:57) - Klajburn prekida ofanzivni post i pogađa za tri, a nakon toga smo videli i prve poene Marka Simonovića u ovom susretu.

8. minut (51:55) - Mučne ofanzivne minute gledamo na obe strane. Nema ideje, pa se košarkaši zaleću u zid.

7. minut (51:55) - Ivanović za tri! Nikola je u narednom napadu već iznudio faul, ali je Klajburn udario rampu Mitroviću i sprečio Zvezdu da ode na veći plus.

6. minut (51:52) - Nakon televizijskog tajm-auta, Lundberg je nabacio na obruč iz prodora i pogodio.

5. minut (49:52) - Davidovac se upisuje, ali Bolomboj ima sada svoje minute. Jure Rusi za Zvezdom i minusom.

4. minut (47:50) - Klajburn približava "armejce", ali oseća se da Zvezda defanzivno ima uvek nešto više od protivnika.

3. minut (43:48) - Ide Kuzmić! Još dva poena i ofanzivni skok. Nema ko da ga zaustavi, jer nema Milutinova i Šengelije.

2. minut (42:46) - Slabo otvaranje drugog poluvremena na ofanzivnom planu za CSKA.

1. minut (42:46) - Kuzmić nastavlja sa dobrom partijom. Kuzmić daje dva poena, onda kupi defanzivni skok, a nastavlja sa još jednim kucanjem.

Druga četvrtina

10. minut (42:42) - Taman kada su svi pomislili da će "armejci" sa prednošću na veliku pauzu, Volters je u poslednjoj sekundi pogodio za tri! Imamo egal na poluvremenu. Ognjen Dobrić je sa 10 ubačenih poena jedini sa dvocifrenim učinkom do sada, dok je Fojtman na drugoj strani ubacio poen manje.

9. minut (40:39) - Prvo vođstvo CSKA posle dugo, dugo vremena. Klajburn pogađa za tri poena posle tajm-auta.

8. minut (35:37) - Trojka Kalinića je anulirana trojkom Fojtmana, ali Nikola nije dozvolio da se sve završi na tome, već je u narednom napadu imao situaciju za 2+1, ali nije ubacio dodatno slobodno bacanje.

7. minut (32:32) - Imamo novo izjednačenje nakon polaganja Lundberga.

6. minut (30:32) - Kuzmićevi su momenti. Centar crveno-belih je podelio pas za Dobrića kojem se otvorio put ka košu. CSKA, sa druge strane, prati isključivo preko penala ili improvizacija Alekseja Šveda.

5. minut (25:30) - Pivotiranje i šesti poen Kuzmića koji je naterao Itudisa da ponovo zatraži tajm-aut, jer se sada minus Moskovljana sve više utemeljuje.

4. minut (25:28) - Šved dolazi tek sada do prvih poena, ali CSKA ne uspeva baš da se izbori sa ofanzivnim nedostatkom. Za sada.

3. minut (23:28) - Trojka Holinsa! Ide Zvezda na +5 nakon okrenta i polu horoga Kuzmića.

2. minut (23:23) - Pogađa Antonov za tri poena. Morao je Rus preko ruke, jer odbrana i dalje radi dobar posao.  Upravo je Ivanović nadigrao Antonova i pogodio sa distance, a onda sledi još jedna trojka CSKA preko Uhova. Ide tajm-aut Zvezde.

1. minut (17:21) - Ponovo slab početak jedne deonice za oba kolektiva. Nema poena uz po jednu izgubljenu loptu na obe strane.

Prva četvrtina

10. minut (17:21) - Do kraja prve četvrtine videli smo samo još pogodak Heketa i sada imamo vođstvo Zvezde nakon 10 minuta igre.

9. minut (15:21) - Ivanović za tri! Prave Moskovljani poslednji "mali" faul upravo nad Džonijem koji udeljuje sjajan pas za Mitrovića, onda sledi i polaganje.

8. minut (13:16) - Tajm-aut Itudisa je rezultovao zakucovanjem Fojtmana, ali Dobrić nastavlja iz skraćenog kornera. I dalje je prednost tu.

7. minut (11:14) - Evo ponovo vođstva Zvezde preko Mitrovića, a onda i Dobrić pogađa posle dobre akcije. Momentum je na strani crveno-belih.

6. minut (11:10) - Sada se već malo ubrzava ritam, pre svega zbog slabijih odbranbenih sekvenci obe ekipe. Lako se probija do obruča.

5. minut (9:6) - Fojtman probija u reketu i dobija faul. Siguran sa penala.

4. minut (7:6) - Parira srpski predstavnik prilično dobro, a čini se da nije iskoristio mogućnost za nešto više, pošto je imao prednost od 6:5.

3. minut (5:4) - Holins i Kuzmić otvaraju poentersko veče za Zvezdu. Vidimo i onu defanzivu koja krasi crveno-bele u dva protekla napada.

2. minut (3:0) - Prvi poeni su delo Nikite Kurbanova koji je uz faul pogodio, a onda i dao slobodno bacanje. Trenutni ritam ne obećava efikasnost.

1. minut (0:0) - Konfuzan početak sa obe strane, jer je Bolomboj bacio loptu direktno u ruke Voltersu, ali ni beogradski tim nije dobro reagovao u napadu.

1. minut - Od samog starta, za Zvezdu nastupaju Davidovac, Holins, Kalinić, Kuzmić i Volters. Naspram njih se nalaze Bolomboj, Kurbanov, Lundberg, Šved i Fojtman.

PRE MEČA

Paklen raspored ima Zvezda, a iz njega uspeva da izvuče prilično mnogo. Pre samo dva dana, u Areni je pao Žalgiris sa 73:61 i sada je vreme za još jedan veliki ispit.

Protiv svih tradicija, crveno-beli dolaze u Moskvu da pobede, što nisu učinili nikada u svojoj istoriji.

CSKA uspeva godinama da održi najviši kvalitet igre, da ostane u samom vrhu evropske košarke, a ove sezone, do sada, zabeležio je dve pobede i jedan poraz.

Pre tri dana trijumfovali su u ruskom derbiju protiv Zenita 77:67, ali u poslednje vreme nikako da sastave čitav roster od povreda.

Znala je Zvezda da slavi protiv "armejaca" u Beogradu, ali od osam okršaja u glavnom gradu Rusije, svih osam je pripalo domaćinu.

Video: Nemanja Nikolić razbucao odbranu Novog Pazara driblinzima, pa poslužio Tufegdžića na tacni za pobedu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    15. oktobar 2021 | 21:34

    Bravo Zvezdo, tako se igra kada se nosi sveti Zvezdin dres. Izbija ponos iz svakoga od nas koji Vas decenijama bodrimo, cak i kada ne ide. Napred Zvezdo, samo napred Zvezdo!!!

  • Deka

    15. oktobar 2021 | 18:25

    Borbeno pa kako bude...

  • Zoki

    15. oktobar 2021 | 18:46

    Napred Zvezdo, mozes ti ,samo hrabro!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA