Zvezda najbolja odbrambena ekipa Evrolige, aktuelni šampion najviše prima poena!

Crveno-beli demonstriraju neverovatnu defanzivu, baš kao nekada u Evroligi

  • 14
vil klajburn Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde posle 4 meča u Evroligi imaju sasvim dobra skor od 2-2 s obzirom na to da su imali tri gostovanja i samo jedan meč na svom terenu.

Ipak, ono što najavljuje da bi ova sezona mogla da bude drugačije je činjenica da Zvezda za sada igra najbolju odbranu u ligi sa najmanje primljenih poena po meču.

Crveno-beli su ubedljivo prvi sa 65,75 primljenih poena ispred Olimpijakosa koji prima 66, 25 i Fenerbahčea koji dozvoljava samo 68,25 poena po utakmici.

Jedina ekipa koja je Zvezdi dala preko 60 poena je CSKA koji je ubacio 78, ali oni su ekipa iz gornjeg ešalona koja spada u favorite za titulu. 

Prošle sezone Zvezda je imala isti start sa trenerom Sašom Obradovićem 2-2 , ali je primala u proseku na prva četiri meča 73,25 poena, da bi na kraju sezone došli do 79,68 primljenih po meču.

Zanimljivo je da su crveno-beli takođe pod trenerom Radonjićem u sezoni 2016/17 imali najbolju odbranu na kraju sezone sa najmanje primljenih poena po meču tokom sezone 73,47.

Podsetimo da je tada Zvezda sezonu završila na 9. mestu, jednom ispod crte koja vodi u plej ofa odlučila je samo koš razlika Darušafake.

Zanimljivo je da su u vrhu ekipa sa najviše primljenih poena po meču tri šampiona Evrolige, aktuelni Anadolu Efes sa 83 primljena poena po meču, Panatinaikos sa 82,75 i CSKA sa 80,75 poena.

Zvezda je sa skoro dva dva na devetom mestu tabele što je jako dobar učinak i ako uspe da zadrži prednost domaćeg terena, odnosno da pobeđuje kod kuće ima šanse da se nadje u gornjoj polovini tabele. Ali, već sada se vidi da je ključ ove sezone u odbrani.

Što se tiče ostalih parametara Zvezda je na sedmom mestu po broju skokova na meču, što je jako bitna činjenica za dobru odbranu, a na istoj poziciji je i po parameru ukradenih lopti na meču.

Međutim, u negatiovnom parametru kao što su izgubljene lopte Zvezda je u vrhu na trećem mestu sa 16,5 izgubljenih lopti po meču, i ako bi taj segment popravili, nema sumnje da bi rezultat bio još bolji.

Video: Dobrić dobio pitanje dok je Radonjić prolazio: Trener Zvezde je zastao da ga čuje šta će odgovoriti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SMCZ

    16. oktobar 2021 | 09:53

    Kako vidim glodari pomno prate članke šampiona.

  • 🔴🔵⚪

    16. oktobar 2021 | 08:21

    Uz ovako jaku odbranu,mogu da se nadaju 16. mestu🤣🤣

  • Kako to 🤔🤔🤔

    16. oktobar 2021 | 09:18

    Imaju najbolju odbranu a 9 na tabeli?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA