≫ 

Preokret Budućnosti uz strance: Kobs, Sili i Rid zatrpali Igokeu za treću pobedu

Ubedljiva pobeda Podgoričana nakon sporijeg starta

  • 0
KK Budućnost - KK Igokea Foto: AdmiralBet ABA liga / KK Budućnost VOLI

Krenulo je sporo, a završilo se više nego furiozno. Ekipa Budućnosti upisala je ubedljivu pobedu u "evropskom" derbiju ABA lige protiv tima Igokee. Sastav iz Podgorice podizao je igru kako je utakmica odmicala, a na kraju je došao do dvocifrene pobede koja ih vraća u sam vrh table iza Partizana - 81:68.

Statistički gledano, može se reći da je Budućnost bila energičnija i življa što se videlo na su odnosu ostvarenih skokova. Preusdni su ipak bili procenti domaćih sa distance, koji su bili miljama ispred onih koje je imala Igokea.

Presudni momenti desili su se krajem treće i početkom četvrte četvrtine, kada je Budućnost i došla do presudne prednosti, koja joj je omogućila značajno rasterećeniju završnicu meča. Najefikasniji su bili stranci u dresu Podgoričana, pa je tako Di-Džej Sili ubacio 21 poen, tri manje dodao je Vili Rid, dok je na 16 stao Džastin Kobs. Sa druge strane, kod Igokee se istakao Džejms Robinson sa 13 poena, dok je Markel Starks završio sa 12 poena.

Više od jednog minuta se čekalo na prvi koš koji je bio delo Antabije Volera, koji je šutem doneo svoju Igokeu u vođstvo. Slaba igra je nastavljena na obe strane, te i posle dva minuta igre ostalo je 4:2 za gostujuću ekipu Igokee.

Konačno, negde oko trećeg minuta dolazi do razigravanja, Stivens pogađa trojku i odvodi gostujući tim na pet poena prednosti. Budućnost potom pali motore i kreće u igru. Poeni su se ređali na traci na obe strane, da bi Igokea dodala gas i uspela prvu četvrtinu da završi u svoju korist rezultatom 24:12.

Posle prve deonice, mnogi su već pomislili da Igokea posle pobede nad Crvenom zvezdom može da dobije još jednog favorita za osvajanje pehara u ABA ligi, ali je drugi deo igre doneo skroz drugačiji epilog.

Prvo su Jagodić - Kuridža, Zoran Nikolić i Di-Džej Sili postigli vezanih šest poena i vratili su Podgoričane u život, a ekipa iz Morače se nije tu zaustavila, ponovo je preko Kuridže i Kobsa vezala nekoliko poena i rezultatski se skroz vratila u meč. Do kraja drugog dela, Budućnost je nastavila da postiže poene u serijama i uspela je da završi poluvreme sa prednošću od pet poena. Konačan rezultat druge deonice bio je 27:10.

Treći deo igre je samo doneo nastavak dominacije Budućnosti, koja je preko Micova došla do novih poena u uvodnim minutima ovog dela igre. Delovalo je da Igosi možda mogu da uvedu ovaj meč u kakvu-takvu dramu, ali je ova deonica završena serijom 8:0 u korist domaćina, kojom je i definitivno prelomljen ovaj susret.

U četvrtoj četvrtini, Podgoričani su samo nastavili tamo gde su stali u prethodnoj, serija je "narasla" do 13:0, a tim Dragana Bajića nikako nije mogao da pronađe pravi napadački ritam. Budućnost nije dopustila Igokei da priđe i unese bilo kakvu dramu, naprotiv, smireno je privela meč za kraju za treću pobedu u novoj sezoni ABA lige.

Video: Jadranski klasik rešen furioznom serijom Partizana 18:0: Crno-beli pokorili dom Dražena Petrovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA