≫ 

Ubedljiv poraz Partizanove filijale u Košarkaškoj ligi Srbije, Sloboda vodila sa +25

Užičani dominantno do deobe prvog mesta na tabeli sa Dinamikom i Vršcem

  • 0
Aleksa Ilić, Sloboda

Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Početak nove sezone u domaćoj košarci pokazuje da će ekipa Dunava morati da igra veoma strpljivo, ako želi da dođe do rezultata. Tim koji je pred početak ove takmičarske godine postao zvanična filijala Partizana i u kojem igraju brojni mladi igrači crno-belih danas se u Hali "Veliki park" kraj Đetinje u Užicu nije nimalo lepo proveo, pošto je izgubio sa ubedljivih 91:77 od Slobode.

Moglo je biti i daleko gore po ekipu iz Starih Banovaca, ali je Sloboda u poslednjem kvartalu podigla nogu sa papučice za gas i tako možda propustila šansu da na ovom susretu upiše i sto poena. Oliver Popović dao je tada šansu i nekim igračima koji inače imaju manju minutažu.

Najveću prednost, domaći su protiv Dunava imali u trećoj četvrtini kada je nakon mini-serije ona iznosila +25 (67:42). Uz manje ili veće trzavice, razlika se zadržala na tom nivou kroz čitav ovaj period igre, a u poslednjem kvartalu je snižen na koliko-toliko pristojnih 14 poena.

U timu Slobode, centar Aleksa Ilić pružio je dominantnu partiju sa 21 poenom uz šest skokova i dve asistencije, dok je Đorđije Jovanović na drugoj strani sa 16 poena uz četiri skoka i jednom podeljenom loptom bio svetla tačka gostiju. On je inače član mlađih kategorija Partizana.

U preostala dva do sada dovršena susreta, Vršac je savladao Zlatibor u "Milenijumu" sa 90:84, dok je Sloga u velikom stilu "stotkom" počastila Kolubaru pred domaćim navijačima - 104:98. Kasnije večeras, Tamiš je posle produžetka savladao Metalac u Pančevu - 91:83.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Video: Kobs, Sili i Rid zatrpali Igokeu za treću pobedu: Preokret Budućnosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA