Studenti iz Podgorice položili najteži ispit do sad, Split pao posle dva produžetka

Spektakl je viđen u dvorani na Gripama, gde je Kajl Vinjales pokazao da poseduje kvalitet i za veće domete od ABA lige

  • 0
Split, SC Derbi

Foto: abaliga.com/Split/Ivica Cavka

Košarkaši SC Derbija i Splita pružili su gledaocima jednu neverovatnu partiju. Oni su odigrali meč sa dva produžetka, u kom je ekipa iz Crne Gore na kraju slavila sa 101:94.. Portorikanac Kajl Vinjales postigao je 39 poena i podelio je devet asistencija u ekipi Derbija, čime je poneo i epitet najkoristnijeg igrača na ovom meču.

Uživanje je bilo posmatrati ove dve ekipe, 50 minuta košarke koja je svojom raskošnošću možda i iskakala iz okvira ABA lige.

Imaće Split za čim da žali u ovom meču, mogli su sve rešiti pre produžetka, potom su i prvom produžetku imali svoje prilike, ali su svakog puta dopuštali Podgoričanima da se vrate u meč, te kasnije da im zadaju i završni udarac.

Najefikasniji igrač na meču bio je košarkaš SC Derbija Kajl Vinjales koji je postigao neverovatnih 37 poena, dok je dodao i devet asistencija, pored njega je dobar bio i Kenan Kamenjaš sa 18 poena i 13 skokova. Kod Splićana, Žganec je postigao 18 poena i dodao je 11 skokova.

 

Studentski centar za sada dobro "gura" u svojoj debitantskoj sezoni u ABA ligi, ovo im je druga pobeda iz četiri meča, dok će Split po svemu sudeći imati ogromne probleme da obezbedi opstanak, pošto se trenutno nalaze na poslednjem mestu sa sva četiri poraza.

Video: Kobs, Sili i Rid zatrpali Igokeu za treću pobedu: Preokret Budućnosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA