Mijailović je hteo samo Obradovića: "Da Željko nije pristao, otišao bih iz kluba"

Predsednik Partizana otkrio je kako je ubedio čuvenog trenera da preuzme crno-bele

  • 10
KK Partizan - Anadolu Efes, Prijateljska utakmica Foto: Nikola Tomić

Jedini neporaženi tim nakon četiri odigrana kola u regionalnoj ABA ligi je Partizan. Tim koji predvodi Željko Obradović napravio je najbolju moguću uvertiru za početak sezone u Evrokupu, gde će početkom predstojeće sedmice igrati protiv Hamburga.

Mnogo toga crno-beli su položili u rad najtrofejnijeg trenera u Evropi ikada. Prepustili su mu organizaciju tima i pojačanja, a to im se za sada vraća dobrim rezultatima. Predsednik kluba, Ostoja Mijailović izjavio je za Sportski žurnal da bi napustio mesto u Partizanu da Obradović nije došao.

- Najponosniji sam što smo uspeli Željka Obradovića da vratimo u klub i što imamo ekipu od koje dosta njih strahuje. Najiskrenije da vam kažem, ekskluzivno, ja nisam imao drugu opciju. Da Obradović nije pristao, verovatno bih otišao iz kluba. Nisam verovao da, iz pozicije u kojoj smo se našli, bilo ko drugi može da pokrene ono što javnost hoće i navijači žele. Samo Obradović - rekao je Ostoja.

Još jednom je objasnio kako je došlo do toga da Željko Obradović uopšte sedne na klupu crno-belih.

- Krenula je ta komunikacija, pre svega kroz šalu. Kada smo Zoran Savić i ja bili u Španiji, na sastanku u Evroligi, tada smo se videli sa Željkom i rekli mu da bismo želeli da to bude on. On se nasmejao i rekao da ne postoji nikakva šansa. Kada se vratio i kada smo počeli da se viđamo, stavio sam sve karte na sto. Ljudi u klubu su bili protiv toga da čekamo odluku, da ne bismo kasnili sa pravljenjem ekipe. Nije bilo vremena da napravimo ekipu koja može da opravda ciljeve.

- Imali smo tešku sezonu, koju sam lično, jedva izgurao, jer je sve ostalo na meni, bez trenera i sportskog direktora. Nekako, u Partizanu kada je lepo, svi su tu da te savetuju, da budeš deo pobedičke ekipe. A kada je teško, onda nema nigde nikoga. Onda teret nosite sami, ja sam to dugo činio. Iskreno, bio sam i umoran, ali nisam hteo da odustanem - zaključio je Mijailović.

Video: Željko besni na igrače i kad vode 26 razlike: Oštar tajmaut Obradovića posle loše odigranog napada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neki Tamo

    17. oktobar 2021 | 19:34

    E moj limare, pitas se ti u Partizanu kao prase kod Matijevica. Da vodja nije hteo da smiri navijace i da se ne cuje pesma sa tribina Zeljko ne bi video Partizan u zivotu.

  • Realan

    17. oktobar 2021 | 20:10

    Otici ce on sam uskoro. Samo kad krenu losi rezultati, nego ste igrali protiv 4 najgore ekipe u aba ligi,pa malo se uzdigli. Duga godina,bice povreda,poraza,svega. To je sve realno tako.

  • Šurda

    17. oktobar 2021 | 19:34

    Šta li lupaš tražio si novac od Vučića kakav Žocko dao vi i ti sad trošiš nemilosrdno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA