Borac "poleteo" uz navijače i šest Hejlovih trojki, pred krcatim tribinama pala Mega

Sjajna utakmica dva srpska predstavnika u ABA ligi

  • 2
Hanter Hejl

Foto: ABA liga / KK Borac / Duško Radišić Lejča

Prelepu košarkašku predstavu gledali smo u dvorani kraj Zapadne Morave. Mnoštvo preokreta, neverovatnih poteza i pune tribine doprinele su pravom užitku za sve koji su se odlučili da isprate srpski dvoboj u ABA ligi između Borca i Mege, koji je na kraju pripao domaćem timu - 80:68.

Sipali su i jedni i drugi trojke, igrali su u velikim serijama, a tas na vagi je odlučio da se zaustavi na strani Borca iz Čačka. Potpuno zasluženo, nošeni na krilima preko 1.000 navijača uspeli su da prebrode dve omanje krize u igri i da na kraju vežu drugu pobedu u ABA ligi, nagovestivši da bi ove sezone mogli da urade i više od borbe za opstanak.

Apsolutni junak kod Čačana bio je Hanter Hejl koji je pogađao sve što mu je došlo pod ruke. Vrlo važne su, ipak, bile njegove trojke kojih je postigao ukupno šest, a kojima je poništio sjajan niz Boriše Simanića na drugoj strani, koji je takođe šutevima sa distance, tačnije sa tri vezana pogođena, vratio Beograđane u igru polovinom trećeg kvartala.

Na kraju, upravo je Hejl i bio najefikasniji u timu Čačana sa čak 26 poena i sedam skokova uz četiri asistencije. Pratio ga je Marko Pecarski sa 13 poena, koliko je postigao i Ilija Đoković. Na drugoj strani,Boriša Simanić je bio najefikasniji sa 17 poena, a dvocifreni su bili Karlo Matković sa 12 poena i Aleksander Balčerovski sa jednim manje.

Lautaro Lopez

Foto: ABA liga - KK Borac - Duško Radišić Lejča

Utakmica sama po sebi je bila puna uspona i padova na obe strane terena. Krenula je bolje po Čačane koji su poveli sa sedam poena razlike, ali je Mega uzvratila velikom serijom i na kraju prvog kvartala je čak i vodila sa +5.

Međutim, druga deonica donela nam je potpuno drugu priču. Ređali su se poeni redom za Čačane, navijači su skakali na noge, a brojke kažu da su u jednom momentu domaći napravili nestvarnu seriju od 20:2. To im je omogućilo da na poluvremenu steknu prednost od tačno deset poena.

Ali Boriši Simaniću se to nije nimalo svidelo, pa je svojim trojkama i to isprovociran jednim faulom koji su mu arbitri dosudili, vratio Megu u meč. Beograđani su čak poveli u jednom momentu, ali je tada ponovo "proradio" Hanter Hejl i ne samo on. Marko Pecarski i Ilija Đoković ponovo su vratili stvari na kolosek domaćina, pa je Borac u poslednju četvrtinu ušao sa +4.

 

Konačna tačka stavljena je negde polovinom poslednjeg perioda. Previše prostora je tokom čitavog meča Hejlu ostavljao Malkolm Kazalon, a on je svaki put to kažnjavao trojkom. Malo po malo, domaći su uvećavali prednost i na kraju su upisali dvocifrenu pobedu, drugu u ovoj sezoni ABA lige.

Video: Jadranski klasik rešen furioznom serijom Partizana 18:0: Crno-beli pokorili dom Dražena Petrovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA