FMP je najprijatnije iznenađenje ABA lige! Panteri srušili Mornar i vezali treću pobedu

Još jedna odlična partija košarkaša mladog stručnjaka Nenada Stefanovića

  • 7
KK FMP Foto: ABA liga - KK FMP

FMP je u velikoj seriji! Tim Nenada Stefanovića je trenutno uz Cibonu jedno od najprijatnijih iznenađenja šampionata, pošto je vezao treću uzastopnu pobedu u ABA ligi. Posle trijumfa nad Igokeom i Cedevita Olimpijom, dva tima koja su "zacrtana" da se bore za plej-of, danas je u beogradskom predgrađu pao i Mornar nakon neizvesne završnice - 83:81.

Baš kao i na meču između Mege i Borca ranije danas, u Železniku smo videli veliki broj uspona i padova u igri dve ekipe. Za razliku od dvorane kraj Morave gde je susret bio rešen mnogo pre kraja, u predgrađu Beograda smo čekali do poslednjeg minuta. Gledali smo penal završnicu, kroz koju je domaći tim uspeo da izađe netaknut.

Junak FMP-a bio je Garet Nevels koji je u završnih 60 sekundi upisao dva koša, kojima je domaći tim uspeo da se odlepi na +4 i tako stekne ključnu prednost pred penal završnicu.

Najefikasniji kod domaćih bio je Brajs Džons sa 26 poena, pratio ga je Danilo Tasić sa 16 poena, dok je pomenuti Nevels postigao 15 poena. Na drugoj strani, Nemanja Gordić je bio dominantan sa 21 poenom.

Pre toga videli smo zaista mnogo uspona i padova. Mornar je bolje krenuo u meč i imao je veliku prednost kroz prvu četvrtinu, potom je stigao odgovor Pantera u drugom kvartalu i nerešen rezultat na velikom odmoru, da bi u trećoj deonici na snazi gledali rezultatsku klackalicu.

U poslednju četvrtinu je Mornar ušao sa opipljivih +5, da bi potom usledila serija FMP-a od 11:0 kojom su domaći okrenuli stvar. Međutim, vrlo brzo su Barani uzeli stvari u svoje ruke i vratili rezultat u egal. Usledila je već pomenuta završnica, gde su Nevels, a potom i Džons kroz penale doneli treću pobedu timu iz Železnika u novoj sezoni ABA lige.

Video: Ovaj ritam je pakao! Simonović iskreno o teškom rasporedu, ali i mogućnostima Zvezdinog tima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cv

    17. oktobar 2021 | 21:21

    Sta je tu iznenadjenje uvek su u prvih 5 6

  • Dobri

    17. oktobar 2021 | 21:49

    Sto ovaj strelac iz FMP-a ne dodje u Zvezdu? Ipak je to nasa filijala... 26 poena par ekselans.. ❤️🤍

  • Rm

    18. oktobar 2021 | 01:27

    A panteri 2 jedva dobili oc

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA