Ivanovićev "urlik" koji je pokrenuo sve i zašto Zvezdi nije potreban još jedan centar

Ognjen Kuzmić iz utakmice u utakmicu napreduje, što je nateralo Radonjića da promeni kurs

  • 10
Nikola Ivanović Foto: MN Press

Umor je "načeo", ali nije dokusurio košarkaše Crvene zvezde. Postojala je određena bojazan da bi zbog četvrte utakmice u samo osam dana tim Dejana Radonjića mogao da doživi neprijatno iznenađenje protiv Cedevita Olimpije, ali ispostavilo se da je sve i ostalo samo na tome. Uz pobedničku energiju i publiku, crveno-beli uspeli su da se vrate iz ogromnog deficita i da na kraju čak i prilično ubedljivo slave.

Teško je reći ko je najviše doprineo trijumfu, pošto postoji nekoliko kandidata. Sada već standardno dobre partije, na koje navijači polako počinju da se navikavaju, pružili su Luka Mitrović i Nikola Kalinić. Međutim, poseban osvrt na jučerašnjem meču treba dati na Nikolu Ivanovića.

Iako ga dobar meča ništa nije htelo i dugo je čekao da "probije" led, kada je postigao prvi koš pred kraj treće četvrtine, kao da je iz njega izašla ona stara zver koju smo imali prilike da vidimo dok je još igrao za Budućnost. Urlik od kojeg su svi u "Pioniru" ustali na noge bio je znak da Zvezda jednostavno ne može da izgubi utakmicu.

Radonjić je imao strpljenja, nije ga brzopotezno izvlačio iz igre već mu je dao punu slobodu dok se nije desila pomenuta "eksplozija" energije. Jašući na tom talasu, Crvena zvezda je na kraju upisala treću pobedu u ABA ligi i sprečila iznenađenje, a Ivanović je dobacio do 12 poena uz, kao što smo pomenuli, nešto slabiji šut - 2/5 za dva, 1/7 za tri i 5/6 sa penala. Bez obzira na to, dobio je stojeće ovacije po završetku susreta.

- Samo to što smo znali kolika je važnost meča i pobede bilo je dovoljno da ne dozvolimo Cedeviti da održi prednost. U drugom poluvremenu smo igrali u odbrani onako kako znamo i kako treba, na kraju smo rutinski slavili.

- Drago mi je što sam uspeo da pronađem nešto što je pomoglo ekipi da se odvoji i da smo uz dobru defanzivu i neke koševe u napadu uspeli da promenimo meč - rekao je Ivanović odmah posle utakmice.

Ali nije Nikola Ivanović bio jedini koji je zaslužio da pokupi lovorike. Ognjen Kuzmić je bez prevelikih problema upisao dabl-dabl učinak i tako pokazao da Zvezda možda i ne mora toliko da brine na centarskim pozicijama.

- Vi imate svoju analizu, ja imam svoje viđenje stvari. Uspeli smo da iznesemo sezonu za sada sa dva centra - rekao je Radonjić na pitanje da li Zvezda planira da dovede još jednu "peticu" u svoje redove.

Ognjen Kuzmić Foto: ABA liga - KK Crvena zvezda - Dragana Stjepanović

I zaista, Kuzmić je nekako postao standardan šraf ekipe i iz utakmice u utakmicu deluje dosta sigurnije. Sinoć je dobacio do 10 poena uz 67% šuta iz igre, a na sve je "dograbio" 11 lopti za dabl-dabl učinak i najbolji indeksni skor u ekipi Crvene zvezde. Njegova valuacija iznosila je ravno 20 poena.

Ono što navijače može ponovo da raduje jeste činjenica da je još jedna ekipa napadački ograničena na ispod 70 poena. Za sada su samo Igokea i CSKA iz Moskve uspeli da prebace 70 poena i to ne drastično. Koliko je to važno, videće se kako sezona bude odmicala, jer u košarci postoji nepisano pravilo da upravo "odbrana osvaja trofeje".

Bilo kako bilo, konačno slede zaslužena četiri dana odmora od utakmica za košarkaše Crvene zvezde, koji imaju taman toliko vremena da napune baterije i potvrde odlične partije sa starta Evrolige na domaćem terenu protiv Albe iz Berlina u petak u Beogradu. Uzimajući u obzir sve prikazano do sada, momci Dejana Radonjića će biti favoriti za pobedu.

Video: Nikola Kalinić nije nikako mogao da ubaci za dva ali je zato njegova trojka preokrenula meč

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neba

    18. oktobar 2021 | 13:14

    Napred Zvezda!!!

  • Old Delija

    18. oktobar 2021 | 14:06

    Mislim da je momak preterao sa tegovima, mnogo je jaci I moguce da to utice na sut. Lazarevic je mladji lazic, sve osim kosa, od Simonovica nista, davidovac I dobric daleko od proslogodisnjih, kuzmic zadnje dve utakmice pomozi Boze, da skratim ako se ima novca Bek suter I centar obavezno, ne verujem da cirbes moze biti I pola onog starog. Napred Zvezda, sa sto manje povreda. 🤩🇷🇸

  • sasa

    18. oktobar 2021 | 17:16

    Zvezda izgleda odlicno. Ja centra ne bih dovodio Cirbes i Kuzmic ce ovo da iznesu sigurno. Moramo da znamo da od pocetka imamo dosta povredjeni da prakticno igramo i bez Ivanovica koji nista nije pokazao do sinocnjeg meca. To je igrac koji ce biti pored Kalinica i Dobrica udarna igla ove godine. Dobric izasao iz povrede Davidovac isto. Kada svi dostignu realnu formu i kada se vrate povredjeni bice Zvezda jaca 30 posto sto ce biti dovoljno za top 8 i da se muski pobijemo za dalje. Nismo imali bolji tim nikada mozda smo imali igrace ali tim nikada. Milina je gledati kada igraju 5 nasi protiv 5 Litvanaca to se nije desilo 20 godina u Evroligi da igraju igraci iz zemlje iz koje je klub. Nemam nista protiv stranaca ali domaci se bore do poslednjeg atoma snage. To se vidi u derbi mecevima mnogo vise. Idemo korap po korak pa Kalis u junu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA