≫ 

Obradović upozorava pred debi u Evrokupu: "Hamburg igra agresivnu odbranu 40 minuta"

Crno-beli sutra u Nemačkoj otvaraju svoju evropsku odiseju

  • 6
Želimir Željko Obradović

Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Partizana otvaraju sutra svoj put u Evrokupu utakmicom protiv Hamburg Tauersa. Prema kvalitetu tima, crno-beli ne bi smeli da imaju poteškoća protiv nemačkog sastava koji se nalazi u sredini tabele tamošnjeg šampionata i spada u red autsajdera u Grupi A.

Ipak, doza opreza je uvek potrebna i trener Željko Obradović ističe da će biti teško prilagoditi se agresivnom ritmu koji forsira tim Hamburga. Ono što on ističe kao glavni problem jeste spremnost ove ekipe da trči čak i kada primi koš.

- Napravili smo dublju analizu i gledali snimke utakmica, jasno je da ćemo za protvnika da imamo tim koji igra izuzetno agresivnu košarku. Tim iz Hamburga čak i posle primljenog koša pokušava da trči i to je glavna odlika ove ekipe. Bez ikakve dileme moramo da svedemo njihov broj ubačenih poena iz tranzicije na minimum, da budemo svesni da je to tim koji igra izuzetno agresivnu odbranu svih 40 minuta sa presingom, na šta moramo biti spremni - rekao je Obradović.

Pored toga, tu se nalazi nekoliko "opasnih" igrača u napadu. Najefikasniji u minuloj pobedi nad Bajrojtom bio je Robin Kristensen, a posebno su se istakli Džejlon Braun i Maik Kocar.

- Takođe moramo biti spremni da zaustavimo njihove najbitnije igrače koji dosta kreiraju, ali i pogađaju - dodao je Željko.

I Dalas Mur kaže da je dosta toga uvideo o igri Hamburga gledajući snimke utakmica poslednjih dana sa ekipom i trenerom Obradovićem.

- Čeka nas Hamburg, ekipa koja igra dobru odbranu. Mi ćemo da se potrudimo da uradimo sve što trener od nas traži i pobedimo. Gledali smo dosta snimaka, sada znam više o njima, nego pre toga. Imaju dobru igru u tranziciji, moramo odbranom da odgovorimo na to - zaključak je Mura.

Utakmica se igra u utorak sa početkom od 19.30 časova u dvorani "Enel-Optics".

Video: Obradović posle meča otkrio u kakvom je stanju Mur i zašto Glas nije igrao: Dobio je strašan udarac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tukac

    18. oktobar 2021 | 14:54

    Pa gignat iz Hamburga opšte poznato😂😂

  • Gile

    18. oktobar 2021 | 18:18

    Nije navikao da neko igra odbranu protiv njega

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    18. oktobar 2021 | 16:41

    Какви анонимуси...шта смишљају смешна такмичења, за мале тимове....15 спратова ниже од ЕЛ је то рођо...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA