"Dolaskom u Partizan, Obradović je bio spreman da izgubi 10.000.000 evra"

Zoran Savić otkrio zanimljive detalje o pregovorima sa trenerom Partizana

  • 25
Dušan Duda Ivković, Komemoracija

Foto: Nikola Tomić

Partizan je ovog leta prošao kroz brojne promene. Pored košarkaša koji su pojačali roster, na klupu je seo Željko Obradović koji je sa raspoloživim snagama startovao bez poraza u ABA ligi, gde crno-beli imaju skor 4-0.

Razlog za zadovoljstvo ima i sportski direktor Partizana, Zoran Savić, koji u intervjuu za Ekspres tvrdi da je presrećan što se najtrofejniji evropski trener vratio u Beograd i da rado isprati svaki trening koji vodi Obradović.

- Njegova neka ljubav prema Partizanu totalno je nerealna. I odnos prema klubu je takav. Malo je onih koji mogu i da poveruju kako je neko spreman da izgubi 10 miliona evra samo zato da bi došao u Partizan, a Željko je upravo to uradio. Poredim ga sa onom čudesnom lokomotivom teretnog voza za koju je sasvim svejedno da li je za nju zakačeno pet, šest ili deset vagona. Ona jednostavno vuče za sobom sve što se natovari. Ima energiju koja je neverovatna. I zrači nečim posebnim. Volim da pogledam svaki njegov trening, svu su mali trenerski seminari - rekao je Savić.

Radio je Željko sa brojnim legendarnim košarkašima, ali se brzo navikao na Partizan i u njemu se oseća kao da vodi neki bogatiji evropski klub.

- Odlukom da dođe u Partizan pokazao je spremnost da se spusti na jedan nivo koji nije njegov što, priznaćete nije lako. Nekad je u ekipi imao tri najbolja plejmejkera u istoriji evropske košarke. Dakle, Dijamantidisa, Spanulisa i Jasikevičijusa u istom timu. Sada je spreman na drugu krajnost, odlučan je u nameri da napravimo najmlađi tim u Evrokupu. Prosek naše ekipe je 23 godine i malo više. On je to prihvatio i od prvog dana se ponaša kao da trenira CSKA ili Panatinaikos, a ne Partizan. To je ono što je fenomenalno - dodao je Savić.

Promocija Željka Obradovića

Foto: Nikola Tomić

Ono što je takođe bilo neočekivano bio je i povratak Savića u Srbiju. Sportski direktor crno-belih otkrio je kako je do toga došlo.

- To zaista nije bilo očekivano. Sve se izdešavalo u bukvalno sedam dana. Nisam nikada imao ideju da se vratim na naše prostore, više od 30 godina proveo sam u inostranstvu. Razgovarao sam sa suprugom koja mi je rekla kako misli da ja to što mi se nudi zapravo više volim od onog što radim, da mi to više odgovara od uloge menadžera. Razmišljao sam dva dana, poznavao sam situaciju u Partizanu, pričao sam sa Šćepanovićem koji je bio u klubu. Rekao sam sebi ok, imaš brend, što je u celoj priči najbitnija stvar. Nemaš ekipu, nemaš rezultat, ali imaš brend zbog koga vredi da se ulaže i dolazi u Beograd - zaključak je Savića za Ekspres.

Video: Obradović posle meča otkrio u kakvom je stanju Mur i zašto Glas nije igrao: Dobio je strašan udarac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    18. oktobar 2021 | 15:17

    Да, да, сви дошли за Џ! 😂

  • Deki

    18. oktobar 2021 | 18:57

    Vidi Savicu,znamo da si slao SMS poruke Loncaru kada je u partizanu bio to sto si ti sada, da ga zezas zbog poraza od Zvezde. Prestani da nam ispiras mozak, Zeljku svaka cast za sve sto je osvojio ali on je godinu dana bio bez posla kada se Partizan raspadao i menjao trenere svaka dva meseca. Kako onda nije imao ljubavi prema Partizanu nego je sedeo i nije nigde radio. I onda kada je dobio garancije od Ostoje a ovaj od Vucica da su pare tu onda mu se javila ljubav. I mi sada treba da verujemo da on radi dzabe pa dodju talijani, izraelci ili Eurohoops i kazu kako ta ljubav kosta 3 miliona za 3 godine a Panter i Ledej po 2 miliona za 2 godine. Znam da poturica mora da bude veci turcin od turcina ali ti ga pretera

  • Др

    18. oktobar 2021 | 15:34

    'Оће то, јака љубав!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA