Srpski košarkaš "digao sidro" iz Partizanovog rivala u Evrokupu i prešao u Legiju

Strahinja Jovanović se nakon dobrih partija na startu sezone preselio u Varšavu

  • 0
Strahinja Jovanović

Foto: Youtube / Printscreen / PLK

Ne cvetaju ruže Šljonsku iz Vroclava na početku nove sezone u Energa Basket ligi. Dve pobede i čak šest poraza smeštaju ih na jako slabo 12. mesto uz samo trijumf više od Lublina i Arke iz Gdinje koji se nalaze u zoni ispadanja, pri čemu drugopomenuti tim ima i dva meča manje.

Promene su već počele da se dešavaju u Šljonsku koji će igrati sa Partizanom u okviru Grupe A u Evrokupu. Već polovinom decembra nas čeka meč ova dva rivala u Beogradu, a u martu će crno-beli gostovati u Poljskoj.

Umesto Petra Mijovića na mesto trenera je došao slovenački strateg Andrej Urlep, a da problem po Šljonsk bude još veći, sada su ostali bez jednog od najboljih igrača. Strahinja Jovanović prihvatio je ponudu Legije, pa će u nastavku sezone nastupati za klub iz poljske prestonice koji se takmiči u FIBA Evropa Kupu.

Do sada je prosečno postizao 10,4 poena po meču uz 4,8 asistencija i 2,3 skoka po utakmici. Prethodno je tokom karijere nastupao uglavnom u Srbiji za Megu, OKK Beograd, Radnički iz Kragujevca i Vršac. Kratke izlete imao je u Lovćen i Steauu iz Bukurešta, a 2017. godine nastupio je i za univerzitetski tim Srbije.

Najbolju partiju ove sezone pružio je protiv Astorije Bidgošč kada je za 34 minuta provedena na terenu ubacio čak 23 poena uz tri skoka, četiri asistencije i tri ukradene lopte. Što se Šljonska sa druge strane tiče, njih u sredu očekuje debi u Evrokupu protiv Lijetkabelisa iz Litvanije na domaćem terenu.

Video: Trifunović srećan posle dobre partije: Volim da igram kada je dobra atmosfera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA