≫ 

Pao prvi otkaz u ABA ligi: Hrvat koji je namučio Partizan u 1. kolu već postao bivši

Zadranima nije trebalo više od četiri kola da vide kako nešto ne štima u njihovom klubu, kako to obično biva - promene kreću od trenera

  • 1
KK Zadar, KK Cibona Foto: aba-liga.com/ Zadar/Zvonko Kucelin

Posle samo četiri kola dobili smo i prvu promenu trenera u ABA ligi, ekipu Zadra neće više trenirati njihov dosadašnji trener Ivan Peruničić, dok se kao glavni razlog rastanka navodi znatno lošiji početak sezone i četiri vezana poraza u Jadranskom šampionatu.

Ruku na srce, Zadar nije mogao mnogo ni da očekuje iz prva četiri kola s obzirom na to kakav su raspored imali. U prvom kolu su propisno namučili Partizan, ali nije se moglo više protiv Željka Obradovića i njegovih momaka, drugo kolo je donelo meč sa novajlijom SC Derbijem, koji je dosta uložio u tim kako bi sačuvao mesto u ABA ligi.

Treće kolo je donelo hrvatski derbi protiv Cibone koja ove sezone igra košarku koja podseća na neke stare, uspešnije dane, dok su u četvrtoj utakmici igrali u Sloveniji protiv Krke, koja je tradicionalno teško gostovanje za svaki klub u ABA ligi.

Sve to je bilo dovoljno da se Zadar nađe na poslednjoj pozicji sa skorom od 0-4, te će ih u nastavku sezone predvoditi Srđan Helbih, dok će takođe klub pokušati da u što kraćem periodu pronađe novog trenera.

- Klub je imao veliku želju dati priliku mladom zadarskom treneru, a Perinčić se u svojoj dosadašnjoj karijeri pokazao kao veliki potencijal. Ivan Perinčić je izvanredan čovek i dobar trener, bio je veliki faktor duple krune koja se osvojila prošle sezone i za to ćemo mu uvek biti zahvalni - navodi se na zvaničnom sajtu kluba.

Video: Partizan sa Žocom za kormilom hrabro uplovio u Zadar: Beograđani vode posle prvog poluvremena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    18. oktobar 2021 | 17:48

    Њихова ствар..али права вест ће бити кад Радоња отера и руменог у заслужену пензију, мада је он већ пензионисан чим је дошао ту где је дошао, после још једне трипле круне...добро, можда им препусти КРК, због неког мира у јсд, да не ронзају баш пуно

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA