Turk Telekom slavio pred dolazak u Beograd, Huventud "rasturio" Trento na gostovanju

Zanimljivi rezultati u Partizanovoj grupi Evrokupa

  • 0
Turk Telekom

Foto: Youtube / Printscreen / Euroleague

Košarkaši Partizana su ubedljivo krenuli u novu sezonu Evrokupa i da nije bilo pada u četvrtoj četvrtini uslovljenog i pomalo čudnim sudijskim kriterijumom, trijumf protiv Hamburga bi bio još veći. Paralelno sa susretom u Nemačkoj odigrana su još dva i to iz grupe crno-belih.

Pobede su ostvarile ekipe Turk Telekoma protiv Levaloe iz Pariza (73:65), kao i Huventuda koji je u gostima "razvalio" italijanski Trento sa čak 30 poena razlike i ostavio ih na 56 ubačenih poena (56:86).

Krenimo redom. Susret u Turskoj bio je daleko zanimljiviji i rešen je tek u poslednjoj deonici. Do tada smo na snazi imali uglavnom rezultatski egal, koji su domaći uspeli da "prelome" u završnih deset minuta. Ključna je bila serija na prelomu treće i poslednje deonice od 20:2, posle koje se Levaloa jeste vratila na -4, ali nije imala snage za potpuni "kambek".

Aleks Perez je sa svojih 18 poena i čak 13 asistencija predvodio Turk Telekom do pobede, dok je na drugoj strani Vil Kamings dobacio do 26 poena za 30 minuta provedenih na terenu u dresu Levaloe.

Podsetimo, Partizan se naredne srede sastaje sa Turk Telekomom u Beogradu u drugom kolu Evrokupa, tako da će to biti duel dva tima koja su u uvodnoj rundi upisala pobede.

Huventud nije imao milosti protiv Trenta i dobio je svaku pojedinačnu četvrtinu na utakmici. Posle rezultatske neizvesnosti iz prvih deset minuta, sve je počelo da se "razrešava" u drugoj kada su Španci došli do +12, a tačka je stavljena u trećoj u kojoj su Italijani ubacili jednocifrenih, devet poena.

Ono što je posebno impresivno jeste kako su bili raspoređeni poeni kod gostiju, pošto su Brodzijanski, Para i Tomić bili najefikasniji sa po 13 poena, a Birgander je dodao jedan manje. U Trentu je jedini dvocifren bio Kerolajn sa 12 poena, a sakupio je i 11 skokova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Video: Jadranski klasik rešen furioznom serijom Partizana 18:0: Crno-beli pokorili dom Dražena Petrovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA