≫ 

Obradović blista posle pobede: "Hamburg nas nije iznenadio, imali smo neke greške"

Željko je čestitao svom timu na ubedljivoj pobedi

  • 12
Želimir Željko Obradović Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Partizana imali su uspešan debi u Evrokupu, pošto su u Nemačkoj protiv Hamburg Tauersa ubacili čak 106 poena. Utisak je da je to moglo da bude i još bolje, da nije bilo pada u igri koji je bio evidentan u poslednjoj četvrtini.

Ipak, bez obzira na sve, Željko Obradović bio je jako zadovoljan igrom svog tima. Kaže da veruje da su svi prisutni uživali.

- Verujem da smo odigrali odličnu utakmicu. Bilo je veoma lepo i uveren sam da je publika uživala. Bilo je mnogo poena, tri četvrtine smo igrali zaista veoma dobro, pripremili smo se znajući da je Hamburg tim koji se nikada ne predaje. Tako je i bilo, borili su se do kraja i zato je finiš bio ovakav.

- Želeo bih da im čestitam na dobrom meču i naravno, zadovoljan sam načinom na koji smo igrali i činjenicom da smo sezonu u EK započeli pobedom. Hvala igračima – plan pred utakmicu smo pratili i zbog toga smo došli do pobede - rekao je Željko na konferenciji za medije.

Ističe da ih nije iznenadila agresivna, pa možda i preterano agresivna igra Hamburga u odbrani, posebno tokom poslednje deonice, kada su sudije zaista tolerisale mnogo šta.

- Nije nas iznenadio Hamburg – imamo odlične skaute i gledali smo sve utakmice koje je naš protivnik odigrao ove sezone. Znali smo da igraju na poseban način, šutiraju mnogo trojke – prosek im je 30, a na ovom meču je bio 35, ako se dobro sećam. Idu uvek na ofanzivni skok, prave zamke u odbrani i morate da budete koncentrisani.

- Nama su se dogodile neke greške i protivnik nas je smesta kaznio, ali, kao što kažem bili smo dobri. Svakako, na tome ćemo raditi u sklopu priprema za sledeće duele - istakao je Obradović nešto što može i mora da se popravi u igri.

Novinare je zanimalo i da li je Obradović možda sumnjao u pobedu svog tima u Hamburgu nakon što je nemački tim počeo da pravi "kambek"?

- Slušajte, u životu uvek možete da uradite posao što je moguće bolje. Ja samo tako razmišljam, a ne o tome da li ćemo pobediti ili izgubiti. Morate da poštujete rivala, sebe i dobro se spremite. Moji pomoćnici su odlično uradili posao i dobro smo se spremili. Ako pre meča mislite da li ćete izgubiti ili pobediti, ne radite na dobar način - rekao je Obradović.

Podsetimo, naredni meč u Evrokupu crno-beli igraju protiv Turk Telekoma u sledeću sredu u dvorani "Aleksandar Nikolić", pošto je "Beogradska arena" zauzeta zbog šampionata u boksu.

Video: Trifunović srećan posle dobre partije: Volim da igram kada je dobra atmosfera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kk..🏀🏀🏀

    19. oktobar 2021 | 22:43

    Živ na bio Željko 💯godina čovek je doktor za kosarku jednom se rađa ovakav trener..🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

  • poy

    19. oktobar 2021 | 22:41

    Zoc prezadovoljan, sad dva dana ne moze da spava od srece. Pao evropski gigant Hamburg, neverovatah uspeh, grobari ne mogu da veruju

  • Zis

    19. oktobar 2021 | 22:46

    Nemaš razloga da budeš zadovoljan veruj mi ,primiti 100 koševa od ovakve ekipe .Možeš da budeš samo zadovoljan bodovima što ste osvojili i ni sa čim više .Divljačka košarka samo šutiranje trojki i da je potrajala utakmica još koji minut bilo bi čupavo .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA