Cedevita Olimpija počela Evrokup na sjajan način, Gran Kanarija "pala" u Španiji!

Nije samo Partizan osvetlao obraz ABA lige večeras

  • 0
Cedevita Olimpija Foto: Duško Radišić / ABA Liga / KK Borac Čačak

Sjajno veče za klubove iz ABA lige koji se takmiče u Evrokupu, Partizan je slavio protiv Hamburga u Nemačkoj, dok je Cedevita Olimpija savladala Gran Kanariju na gostujućem terenu sa 79:77, moraće ekipa iz Slovenije da slavi Džejkoba Pulena koji je postigao 27 poena.

Gde ja stadoh, ti produži - tako bi se večeras mogle podeliti uloge u drugom po snazi evropskom košarkaškom takmičenju. Partizan je slavio, ali da slavlje bude veće, Olimpija je uspela da se izvuče, da nadokandi rezultatski zaostatak i da upiše veoma važnu pobedu.

Gran Kanarija je bolje otvorila susret, prvu deonicu su dobili dvocifrenom razlikom (30:20), da bi u drugoj slovenačka ekipa uzvratila istom skoro istom merom (27:18). Egal se nastavio i kroz treću deonicu, Gran Kanarija je ponovo dobila četvrtinu sa 17:16, a onda je usledio jedan pravi "defanzivni spektakl".

Ekipa iz ABA lige je svela Špance na samo 12 poena u poslednjoj četvrtini i time su i odneli pobedu u ovom, za njih, jako bitnom duelu.

Najefikasnij na meču je bio Džejkob Pulen sa 27 poena, Blažič je dodao 18, dok je u redovima Gran Kanarije najraspoloženiji bio Brusino sa 20 poena. Dobar je bio i bivši košarkaš Mege i Crvene zvezde, Dilan Enis sa 12 poena i pet skokova.

Video: Jaka Blažič bez milosti protiv Partizana: Ubedljiv poraz crno-belih u Stožicama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA