≫ 

Ne vrede ni silne zvezde, Janis i Milvoki "šampionski" pokazali Bruklinu ko je gazda

Ubedljiva i sigurna pobeda Baksa u prvoj utakmici nove NBA sezone

  • 0
Milvoki Baks - Bruklin Nets

Foto: Tanjug / AP

Ne bi bilo čudno da okršaj Milvoki Baksa i Bruklin Netsa gledamo u finalu Istočne konferencije. Iako je dalek put do aprila i plej-ofa, večeras smo mogli da osetimo "ukus" toga što nas čeka za nekoliko meseci. Domaći tim je predvođen čuvenim "Čudovištem iz Grčke", Janisom Adetokunbom sravnio sa zemljom Bruklin Netse u kojem su se okupile velike zvezde lige. Ali, još jednom se pokazalo da imena ne igraju, već nešto drugo - 127:104.

Presudna za pobedu bila je serija kojom su Baksi i otvorili utakmicu. Već nakon osam minuta je na semaforu stajalo nestvarnih 31:12 iz kojih su Netsi u nekoliko navrata pokušavali da se vrate, ali bezuspešno. U poslednjoj deonici dobili su još jedan jak šamar i na kraju su poraženi sa čak 23 poena razlike, što je svakako rezultat koji nije bio očekivan.

Briljantni Janis Adetokunbo je pokazao da će se možda ponovo opasno umešati u borbu za titulu MVP-ja lige, pošto je postigao 32 poena uz 14 skokova i sedam asistencija i to za "samo" 31 minut proveden na terenu. Opšti je utisak da je mogao da izvuče i značajno više, što govori koliko dobro su Baksi odigrali.

Imao je sjajnu podršku od večeras nestvarno dobrog Pata Konatona. Amerikanac je bio gotovo nepogrešiv na šutu iz igre i stigao je do 20 poena, a na to je dodao tri skoka i dve asistencije. Kris Midlton je takođe dodao 20 poena uz devet uhvaćenih i tri podeljene lopte saigračima.

Na drugoj strani se istakao Kevin Durant sa 32 poena, 11 skokova i četiri asistencije uz Petija Milsa koji je dodao 21 poen, dve uhvaćene i dve podeljene lopte. Sasvim solidnu rolu imao je i Džejms Harden sa 20 poena, osam skokova i osam asistencija.

Treba dodati da je pre početka samog susreta upriličena ceremonija dodele šampionskih prstena košarkašima Milvoki Baksa, koji su pre nekoliko meseci u velikom finalu NBA lige savladali Finiks Sanse. Možda je i to dalo neku vrstu dodatnog motiva domaćinima da pruže ovako sjajnu, napadačku partiju minule noći.

Posle odličnog otvaranja utakmice i vođstva od +19, delovalo je da Bruklin uspeva da se vrati na pravu stazu, pošto je tokom drugog kvartala smanjio razliku na jednocifrenu. Proradio je tada šut Kevina Duranta, nisu uspevali da ga sačuvaju domaći košarkaši, kojima je potom očigledno prijala velika pauza na poluvremenu.

Jer kako su izašli na teren, ponovo su ugrabili "uzde" u svoje ruke i pobegli na dvocifrenu razliku, koja se do kraja utakmice samo uvećavala. Poslednji trzaj Bruklin je imao početkom poslednje četvrtine, ali kada su Baksi odbili i taj udar došli su do konačnih +23, što je bila i najveća razlika koju su imali na utakmici.

Da li to govori da će i ovo biti godina Baksa u NBA ligi?

Video: Kevin Durant za Telegraf: Drago mi je što je Bogdan u NBA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA