≫ 

Prsten Milvokija je remek-delo: Među najskupljim ikada, svi medaljoni imaju značenje

Njegov tvorac kaže da košarkaši mogu da nose i kao ogrlicu

  • 0
Šampionski prsten Milvoki Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nova sezona NBA lige počela je minule noći utakmicom između prošlogodišnjih šampiona Milvoki Baksa i Bruklin Netsa koji imaju aspiracije da ih na tom mestu naslede narednog leta. Međutim, ako ćemo da se vodimo rezultatom koji smo videli u "Fiserv Forumu", izgleda da će ovo biti još jedna godina popularnih Srndaća.

Oni su pre početka same utakmice, tradicionalno pohvalili šampionskim prstenjem koje su dobili kao nagradu za osvajanje titule prošle sezone. Prsten je izradio Džejson Arašeben iz firme "Jason of Beverly Hills", nalikuje onim koji su dobili Lejkersi pre više od godinu dana, ali izgleda daleko raskošnije.

Toliko je veliki da se preporučuje da se nosi kao ogrlica. Spada u najskuplje u istoriji svih američkih liga, nakrcan je dijamantima, smaragdima i zlatom, a svaki pojedinačni detalj ima neku simboliku. Najveća inovacija, ipak, jeste uvođenje QR koda, čijim skeniranjem dobijate snimke najvažnijih trenutaka iz pohoda na titulu.

Da stvar bude još bizarnija, na tu ideju došao je Janis Adetokunbo, a čovek koji je bio zadužen za stvaranje čuvenog šampionskog prstena objasnio je kako je izgledalo njegovo stvaranje metodološki.

- Mnogi igrači ne mogu da nose ovo prstenje, jer je preglomazno, pa ga možda izvade samo na Badnje veče kako bi ga pokazali porodici. Želeo sam da stvorim prsten koji će biti praktičniji. Ovaj je masivan kao i ostali, ali smo razvili tehnologiju kojom se pritiskom na dugmence vrh može skinuti i nositi poput ogrlice - otkio je Arašeben.

Na vrhu se nalazi 360 dijamanata koji predstavljaju broj pobeda otkako su aktuelni vlasnici preuzeli rukovođenje franšizom. Na drugoj strani je 16 smaragda koji označavaju broj pobeda u prošlosezonskom plej-ofu, a na drugoj isti broj simbolizuje divizijske titule.

Smaragdi imaju 4,14 karata, što je zapravo pozivni broj Milvokija - 414. U unutrašnjem delu se nalazi 50 dragulja zbog 50 godina koliko je prošlo između dve NBA titule. Oba naslova su "ovekovečena" malim trofejima u unutrašnjem delu, a veliki trofej Lerija O'Brajena je izrađen na vrhu od 63,5% zlata, što je opet procenat pobeda u prošloj sezoni, uključujući tu i plej-of. Reči "svetski šampioni" ispisane su dragim kamenjem težine 0,53 karata zbog 53 godine postojanja kluba.

Na svakom prstenu je ugravirano prezime i broj dresa košarkaša koji će ga dobiti, kao i svi rezultati serija u plej-ofu i rezultat poslednje utakmice. Prosto neverovatno deluje da je tvorac ovog unikatnog dela uspeo da "ugura" još dva natpisa - "plašite se Baksa" i "Baksi u šest utakmica" (koliko im je bilo potrebno da pobede Sanse u finalu).

I da, vrednost jednog prstena je prava "sitnica" - samo 20.000 američkih dolara!

Video: Šampionski NBA prsten Kobija Brajanta izlazi na aukciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA