Ker otkrio toplu vodu: "Bjelica nije samo sjajan šuter, on je vrhunski igrač"

Srbin već na premijeri i oduševio sve u novom klubu

  • 0
Golden Stejt Los Anđeles Lejekrsi Foto. AP/Tanjug

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica ostavio je fenomenalan utisak na debiju za Vorirorse protiv Los Anđeles Lejkersa, toliko da se o njemu više priča i diskutuje nego o najvećim zvezdama obe ekipe Kariju, Lebronu, Dejvisu, Vetburku...

Sa 15 poena, 11 asistencija, ali i "gomilom" drugih konkretnih poteza u "Stejpls Centru" Beli je samo potvrdio ono što je nagovestio u pripremnom delu - da će biti jedan od najvažnijih šrafova ekipe.

Sve one koji dobro znaju kvalitete Bjelice nije iznenadio, ali jeste većinu NBA pratilaca, čak i trenera Voriorsa Stiva Kera.

- On je mnogo više od šutera. Mislim da su njega uvek gledali kao striktnog "pik end pop" igrača, ali je protiv Lejkersa imao četiri asistencije. Kada dobije loptu i prostor, a protivnici idu na njega... To je radio i u kampu: fintira, krene u dribling i nađe rešenje. Sjajan je asistent, i generalno sjajan igrač - pun je pohvala Ker za svog novog igrača.

Ker ističe da se Bjelica sjajno oseća u ekipi jer ima slobodu da radi ono što ume.

- Često nam pominju bjelicu i njegovu želju da igra za ovaj tim jer može da igra kako želi, nema ulogu specijaliste. Ima priliku da igra celu utakmicu. Mislim da je to ono što svako želi od nekog tima. Zbog toga su momci sa sjajnim osećajem za igru uvek dobrodošli kod nas. A on se apsolutno sjajno uklopio - u superlativu je o Bjelici pričao Ker.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA