≫ 

Jokić uključio "MVP mod" od starta: Srbin "dabl-dabl" učinkom nosio Denver do pobede

Srpski as pružio partiju kakva se od njega, u najmanju ruku, i očekivala

  • 13

Video: Trojka Jokića uz zvuk sirene: Srbin dabl-dabl učinkom nosio Denver do pobede

Posle nekoliko meseci čekanja, NBA liga se vratila na male parkete! Posle uvodna dva meča prethodne noći, ovoga puta na programu je bilo čak 11 utakmica, gde su sve oči bile uprte u Nikolu Jokića, srpskog igrača koji brani titulu najkorisnijeg igrača lige, a kao što se očekivalo, on nije razočarao, već je vodio svoj Denver do pobede protiv Finiksa (110:98), sa 27 poena i 13 skokova.

Čekalo se dugo, navijači su sa nestrpljenjem iščekivali srpskog asa da se vrati na parket i pokaže zašto je prethodne sezone postao prvi Srbin u istoriji koji je poneo titulu MVP-ja NBA lige, a posle Bjelicine sjajne partije prve večeri, Jokić nije ništa manje pokazao, čak je i "podigao lestvicu" u svom stilu.

Njegovi Denver Nagetsi su na otvaranju sezone imali priliku da se revanširaju ekipi Finiks Sansa za poraz u plej-ofu prošle sezone, kada su poraženi sa ubedljivih 4:0 u seriji, da bi se sada uloge zamenile i Jokić i njegovi saigrači su došli do pobede posle ogromnog preokreta.

Jokić je bio glavna zvezda ekipe sa 27 poena, 13 skokova i dve asistencije, pored njega raspoložen je bio i Barton sa 20 poena, dok je još četiri igrača uspelo da ima dvocifren poenterski učinak. Kod Finiksa, sedam igrača je imalo dvocifren broj poena, a najjefikasniji je bio Mikael Bridžes sa 16 poena.

Denver je započeo utakmicu nešto bolje od protivničke ekipe, rezultatski je prva četvrtina bila izjednačena, da bi tek negde pri kraju iste, Denver uspeo da načini mali "pomak" i odnese prednost. Oni su serijom od 11:0 otišli na dvocifrenu razliku, da bi potom Sansi uspeli u poslednjim trenucima da se vrate na samo pet poena zaostatka.

Već u drugoj četvrtini, uloge su se totalno zamenile. Finiks je uradio isto ono što i Denver nekoliko trenutaka ranije, napravili su seriju od 11:0 kojom su se vratili u meč, ali i prešli u ogromno vođstvo.

Video: Jokić se uhvatio za glavu posle brutalne rampe Gordona u stilu Lebrona

Pokušavali su igrači Denvera da drže priključak, ali im je svakoga puta sve više odmicao, u jednom trenutku je bilo čak i 16 poena razlike u korist Sansa, da bi Nagetsi uspeli da smanje na "samo" sedam do poluvremena - 58:51.

Nikola Jokić, Deandre Ejton Foto: Tanjug/AP

Treća četvrtina je bila ključna za ekipu koju predvodi srpski as, oni su "eksplodirali", krenuo ih je šut za tri poena i to je sve što im je bilo dovoljno da naprave iskorak ka pobedi u ovom meču.

Poeni u serijama, ponovo ista serija od 11:0 i "lakše se moglo disati" u ovoj utakmici. Ovoga puta nisu tako lako dopustili Finiksu da se vrati u meč, već su im dopuštali tek toliko da "kaskaju", ali na bezbednoj udaljenosti.

Iako su imali +11 nekoliko minuta pred kraj četvrtine, Finiks je postigao brzih osam poena i smanjio je na 85:82 pred poslednju četvrtinu.

Nikola Jokić, Deandre Ejton Foto: Tanjug/AP

Ono što je započeto u trećoj, finiširano je u četvrtoj, gde je Denver nastavio da pogađa sve izvan linije za tri poena, na šta FIniks nije imao odgovor.

Video: Jokićev skok u odbrani, nakon toga lagano prošetao kroz celu odbranu Finiksa i poentirao

Već početkom poslednje deonice, Nagetsi su se odlepili i mirnom igrom su došli do +12. Pokušali su protivnici da odgovore, ali sve što su mogli jeste da priđu na sedam poena razlike, međutim, Denver ih je olako "odjavio" i rutinski je došao do prve pobede u novoj sezoni sa - 110:98.

Lepa uvertira za Denver Nagetse pred nastavak sezone.

Video: Samo je jedan Nikola Jokić: Sam sebi asistirao o tablu, brutalno prošao kroz odbranu pa poentirao!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA