Hrvat "presudio" Oklahomi, Pokuševski bez poena na otvaranju NBA sezone

Šteta, šteta, šteta...

  • 2
Aleksej Pokuševski Oklahoma Foto: AP/Tanjug

Nije samo Nikola Jokić igrao od srpskih igrača, na parketu se našao i mladi Aleksej Pokuševski, čija je Oklahoma poražena od Juta Džeza sa 107:86. Srpski košarkaš nije uspeo da se upiše u strelce, ali je skupio po tri skoka i asistencije. Najefikasniji na ovom meču je bio hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović sa 22 poena.

Na oduševljenje svih košarkaških fanova, NBA liga se vratila u svom pravom tonu, 11 utakmica, veliki brojevif poena i zbirka prelepih košarkaških poteza. Igra je krenula, a narednih nekoliko meseci neće stajati, elem, krenimo od početka.

Oklahoma je ušla u novu sezonu poprilično rasterećeno, što se moglo videti i po predsezonskim mečevima gde je Pokuševski dobio veću minutažu kako bi bio uigravan za ono što sledi, a prepreka za neko veće delo je i nedostatak kvalitetnog centra.

Moglo bi se reći da ova ekipa nije imala sreće, te da je u prvom meču igrala protiv jedne od ekipa koja igra najlepšu timsku košarku - Juta Džez, koja je čak dobila i nekoliko pojačanja u odnosnu na prethodnu sezonu.

Sve se završilo ubedljivom pobedom Jute, brojali su do 21 poena razlike (107:86), a čak je šest igrača bilo dvocifreno. Bogdanović je ubacio 22 poena, Klarkson 18, Gober je imao monstruoznu partiju sa 16 poena i 21 skokom, dok je Vajtsajd upisao šest poena i 10 skokova.

Šej Gildžius Aleksander, Rudi Gober Foto: Tanjug/AP

Zanimljivo je bilo u Njujorku, gde su u čuvenom "MSG-u" utakmicu igrali domaći Niksi i ekipa Boston Seltiksa. Domaća ekipa je došla do pobede, na iznenađenje mnogih, ali tek posle produžetaka, rezultat je bio 138:134.

Mogli su košarkaši Niksa i mnogo ranije do ove pobede, ali su uspeli da prokockaju dvocifrenu prednost u toku meča. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džulijus Rendl sa 35 poena, dok je samo tri manje dodao Evan Furnije. Robinson je bio enigma za centre Bostona, pošto je uspeo da skupi čak 17 skokova.

Kod Bostona, spektakularnu partiju je imao Džejlen Braun koji je postigao 46 poena, nažalost po fanove Seltiksa, on je jedini bio i raspoložen, dok je njegov prvi pratioc bio Džejson Tejtum sa 20 poena, uz katastrofalan šut za tri poena (2/15).

Rezultati ostalih mečeva:

Šarlot - Indijana 123:122

Detroit - Čikago 94:88

Toronto - Vašington 98:83

Memfis - Klivlend 132-121

Minesota - Hjuston 124 - 106

Nju Orleans - Filadelfija 97 - 117

San Antonio - Orlando 123 - 97

Juta - Oklahoma 107 - 86

Finiks - Denver 98 - 110

Portland - Sakramento 121 - 124

Video: Spektakularan doček za Alekseja Pokuševskog posle prve NBA sezone: Baklje i mural zbunili košarkaša!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA