≫ 

Kanter udario i na Si Đi Pinga zbog Tibeta, Kina ukinula sve prenose Bostonovih utakmica

Turski centar godinama ukazuje na diktaturu predsednika svoje zemlje Erdogan, a sad je digao glas protiv prvog čoveka jedne od najajčih svetskih sila

  • 3
enes kanter

Foto: twitter/Enes Kanter

Sve utakmice Boston Seltiksa do daljeg su ukinute iz ponude u Kini zbog izjave centra tima iz Masačusetsa Enesa Kantera koji je u javnom dvominutnom obraćanju na svom Tviter nalogu i Instagramu pružio podršku tibetanskom narodu. Turčin je i na debiju u NBA protiv Njujorka nosio patike specijalno krojene za podršku Tibetu sa porukom "Free Tibet" (oslobodite Tibet) - regiji koja je se nalazi u sastavu Kine.

- Ovde sam da dam svoj glas i da progovorim o onome što se dešava u Tibetu. Pod brutalnom kontrolom kineske vlade osnovna ljudska prava i slobode tibetanskog naroda ne postoje - rekao je Kanter sa majicom Dalaj Lame, kultnog duhovnog vođe Tibetanaca.

Kanter je nazvao kineskog predsednika Si Đi Pinga "brutalnim diktatorom".

 

Patike koje je nosio protiv Njujorka dizajnirao mu je kineski disident "Badiucao", umetnik rođen u najmnogoljudnijoj zemlji sveta, koji danas živi u Australiji.

Enes Kanter NBA Boston Free Tibet

Foto: Profimedia/Getty images/Sarah Stier

Samo dan nakon Kanterovog obraćanja, portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin izjavio je da Kanter samo želi da privuče pažnju i da njegove poruke nisu istinite.

- Nikada nećemo prihvatiti ovakve napade koji diskredituju razvoj i napredak Tibeta - rečeno je iz kompanije "TenCent" koja je vlasnik prava prenosa utakmica najjače lige na svetu, za Kinu.

Zbog Kantera, utakmice Bostona se više neće prenositi u Kini.

Kao što mnogi znaju, turski košarkaš je "persona non grata" u svojoj zemlji, označen je i kao protivnik režima predsednika Tajipa Erdogana zbog stalnih kritičnih stavova prema moćnpom šefu države.

Video: Bliži se 7. deceniji, a može da preskače konopac sa stopalom ustima: Svaka ti čast!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • markoBG

    21. oktobar 2021 | 19:19

    on je sportista i treba da radi svoj posao a ne da se petlja u druge stvari , njegova faca sve govori

  • jovo

    21. oktobar 2021 | 18:41

    Covek 100% u pravu.Bre ljudi 21.je vek dosta vise ispiranja mozga od jednoumnih komunisata

  • 😂

    21. oktobar 2021 | 18:36

    😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA