≫ 

Kakva čast za srpskog trenera, predložen za novog selektora košarkaša Rusije!

Zoran Lukić nagrađen za dugogodišnji kvalitetan rad u Rusiji, čeka se zvanična potvrda od Saveza

  • 0
Mlada košarkaška reprezentacija Srbije U21 - Mladi košarkaši Srbije Foto: FIBA Basketball (www.fiba.basketball)

Srpski košarkaški trener Zoran Lukić (50), biće novi selektor reprezentacije Rusije, prenose tamošnji relevantni mediji.

Lukić bi na klupi nacionalnog tima nasledio dosadašnjeg, dugogodišnjeg šefa struke "Zbornaje" Sergeja Bazareviča, čiji se petogodišnji mandat na klupi Rusije primakao kraju. Najveći uspeh selekcije Rusije pod Bazarevičem bilo je peto mesto na Eurobasketu 2017. godine.

Kao što je poznato, Lukić je dugi niz godina mentor košarkaša Nižnjeg Novgoroda, čak deset godina u dva mandata vodi ekipu, i bez dileme je čovek koji do tančina poznaje Ruse i rusku košarku, tamošnju ligu, talente i sveukupani ambijent - a poziv Saveza mu je nagrada za kvalitetan rad.

Prema navodima ruskih medija, Ruski košarkaški savez predložio je Lukića za mesto selektora, pa je ostalo samo da predlog usvoji i Ministarstvo sporta Rusije, što je, kako se navodi, samo formalnost.

Lukićev prvi izazov u novoj ulozi bile bi kvalifikacije za Mundobasket 2023. godine.

Srpski stručnjak, koji se kalio kao asistent u Beopetrolu pre nego što je pošao za Rusiju (prvi angažman "B" tim CSKA), ostaće na poziciji trenera u Niženjem, pa će paralelno obavljati i posao selektora.

Video: Pešić promovisan kao novi selektor Srbije: Zaboravi na iskustvo, ako ne znaš da ga koristiš

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA