≫ 

Lučić za 1. pobedu Bajerna u EL, Efes slavio bez Micića, Fener imao šut za pobedu

Žalgiris jedini tim bez trijumfa posle pet kola

  • 0
Vladimir Lučić Foto: Marko Jovanović

Dok NBA i FIBA pokušavaju da stvore novo takmičenje u Evropi i unište Evroligu, u najelitnijem košarkaškom takmičenju traje 5. kolo u kom je aktuelni šampion Anadolu Efes upisao svoj prvi trijumf.

Uniks je pao rezultatom 71:68 zahvaljujući sjajnoj poslednjoj deonici, a vredi pomenuti da na ovom meču nije igrao srpski plejmejker Vasilije Micić. U njegovom nedostatku "isplivao" je novajlija Elajdža Brajant koji je ubacio 14 poena.

Isto toliko je imao i Buboa, Plajs je dodao 12, a Moerman 10. Šejn Larkin, jedna od najboljih igrača Efesa, stao je na osam - a imao je i asistenciju za jedine poene i zakucavanje Filipa Petruševa. S druge strane, Kan i Lorenco Braun su imali po 16, dok je Hezonja ubacio 13.

Bajern je na krilima Vladimira Lučića ostvario prvu pobedu u EL, pošto su u Kaunasu slavili sa 75:73 protiv Žalgirisa i ostavili ga na začelju sa skorom 0:5. Srpski reprezentativac je imao 17 poena, četiri skoka i tri ukradene lopte. Pratili su ga Dešon sa 15 i Hilard sa 14 poena. Kori Volden je imao 11 poena i pet asistencija. U redovima Žalgirisa, kom ne pomaže ni novi trener Jure Zdovc, Lekavičijus je imao 17 poena, Nebo 12, a Kalnietis i Gifi po 11.

Makabi je dobio Panatinaikos rezultatom 77:73, a Nemanja Nedović je ubacio 13 poena za goste. Maksimalan skor ima Armani koji je sa 73:72 dobio Asvel, uz 15 poena Šildsa i 14 Melija. Okobo je imao 25 u redovima gostujućeg tima.

Ipak, Devon Hol je bio taj koji je trojkom na isteku napada doneo pobedu Armaniju. Zanimljivo, to su mu bili i jedini poeni na utakmici.

Video: Pionir u šoku posle strahovitog pada košarkaša Zvezde u borbi za loptu

Fenerbahče je vodio skoro čitav meč protiv Reala, ali su na 10 sekundi do kraja primili poene sa linije penala za 70:69. Imali su i šut za pobedu koji Šajok nije pogodio.

Kozijer je imao 16 poena, a Ertel 10 u redovima Reala, dok su Nando De Kolo sa 11 i Jan Veseli sa 10 bili jedino dvocifreni u ekipi Saše Đorđevića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA