≫ 

"Biće pobeda, pravi smo tek posle nove godine": Simonović kaže da nema razloga za brigu

Alba nadigrala Zvezdu, ali najiskusniji igrač Radonjićevog tima smatra da su tome kumovali objektivni razlozi, povrede, izostanci i naporna putovanja

  • 16

Alba je šesti put zaredom preslišala Crvenu zvezdu i pošteno je reći, a i zaključak se sam nameće, da nemački sastav nikako "ne leži" crveno-belima, koji su potučeni na svom bunjištu pred oko 5.000 navijača u 5. kolu Evrolige.

Pesma, bodrenje, pokliči sa tribina posle meča jasno svedoče o bezrezervnoj podršci koju, uprkos i ovakvim mečevima, uživa Radonjićev tim.

- Baš mi je teško pao ovaj poraz zbog njih, i zbog svih nas naravno... Ta atsmofera posle toliko vremena u "Pioniru", bilo je emocija i tako mi je žao, ali ok, dobićemo neki sledeći meč - izjavio je posle meča Marko Simonović, osvrnuvši se na ambijent u hali.

O samoj utakmici Simonović je mogao samo da konstatuje da je pobedio apsolutno bolji i kompletniji tim.

- Jako teška utamica za nas, kao što znate imamo dosta objektivnih problema... Nismo trenirali zajedno kao ekipa dugo, fali nam igrača, sad i taj hendikep sa Nikolom (Ivanovićem). On je jako bitan za naš sistem i to se odmah osetilo na rezultat. Mnogo je teško igrati kad vam jedan od glavnih kreatora bude van ekipe. Činjenica je da se još uvek tražimo, cela ekipa, pokušavamo da nađemo tu hemiju - ne mislim drugarski jer to ovde nije nikakv problem - nego na terenu. Role koje imamo, svaki od nas da pronađe svoju ulogu i sigurno da za to treba još vremena bez obzira na to što smo svi već igrali zajedno.

Posle šestog uzastopnog poraza od Albe zaključak se sam nameće - Zvezdi ovaj tim nikako ne odgovara.

- Atipični su, nezgodni, znali smo to. Izuzetno pametna ekipa, dosta se kreću, utčavaju, istrčavaju, šutiraju dosta za tri poena. Imaju Sikmu koji je faktički vođa ekipe, daju njemu loptu na postu, a onda sve ide preko njega. Znali smo sve to. Međutim, mi nismo bili to što generalno jesmo. Kažem, iz objektivnih razloga. Znate kako je, stalno putujemo. Na dva dana igramo, sutra već putujemo, prekosutra igramo, pa nazad. Nije to nimalo lako, jedan ili dva igrača ispadne iz rotacije i odmah ispadne haos. Evo, juče smo imali prvi put nekih 14 igrača na treningu, bila je gužva, neobična situacija za nas najiskrenije - i onda se desi taj hendikep sa Nikolom. Teška će biti sezona, tek je i počela, pre 20 dana. Sad i ne treba da igramo najbolju košarku, tek tamo posle Nove godine se očekuje najbolje od nas.

Za crveno-bele nema odmora, jer već u subotu ekipa putuje za Bar gde u nedelju igra meč ABA lige sa Mornarom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA