Hild oborio rekord Peđe Stojakovića: "Ovo je ludo, s njim sam igrao u video igrama"

Nije više Stojaković najbolji šuter u istoriji Kingsa

  • 3
Badi Hil, Predrag Peđa Stojaković Foto: Profimedia Steph Chambers/Getty images / Noah Graham/Getty images

Košarkaši Sakramento Kingsa pretrpeli su poraz na domaćem terenu od Jute Džez (110:101), ali to nije sprečilo igrača iz glavnog grada Kalifornije, Badija Hilda, da prestigne srpskog košarkaša Peđu Stojakovića po broju postignutih trojki u istoriji ove franšize.

Hild je na meču protiv Džezera postigao šest trojki, čime je došao do broja od 1.071 trojke postignute u dresu Kingsa, čime je oborio dosadašnji rekord Peđe Stojakovića, koji se zaustavio na 1.070.

Peđa je bez premca bio jedan od najboljih evropskih šutera ikad viđenih na košarkaškim parketima, a tu veličinu je potvrdio i Badi Hild posle meča, kada je shvatio šta je uradio.

- Počastvovan sam. Prestići igrača kakav je Peđa, legendu Kingsa... Ono što je on uradio za košarku, za evropsku i svu ostalu decu, to je nestvarno. Lagao bih kad bih rekao da sam ga gledao, ali sam igrao sa njim u video igrama. Ni za milion godina ne bih verovao da ću oboriti njegov rekord, ovo je veliko dostignuće za mene - rekao je Hild.

Stojakoviću je za ovaj rezultat trebalo 518 utakmica u dresu Sakramenta, dok je Badi Hild ušao u istoriju NBA ligi, kada je sa 28 godina postao najmlađi košarkaši koji je stigao do broja od 1.000 trojki, za šta mu je trebalo 350 utakmica. Poređenja radi, Stefu Kariju je za takav rezultat trebalo 369 mečeva.

Kada se sve sabere i oduzme, dovođenje Badija Hilda je možda i jedini igrač s kojim je pogodio Vlade Divac dok je bio na mestu GM-a u Sakramentu.

Video: Badnjarević o Peđi Stojakoviću: U Zvezdi su rekli da nije talentovan, nisu ga zvali na probu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA