≫ 

Sila - to je Partizan: Crno-beli ponizili Krku 47 razlike, Grobari u delirijumu!

Madar oduševio navijače sa 23 poena, crno-beli deklasirali Slovence

  • 67

Košarkaši Partizana potvrdili su moć i u meču sa Krkom, koju su totalno razbili u meču 5. kola Regionalne lige, ponizili kao retko kojeg rivala dosad, za nastavak maksimalnog niza - 92:45 (18:11, 25:17, 21:6, 28:11)!

Bila je ovo moguće najbolja, najtečnija, najspektakularnija partija Obradovićevog tima ove sezone, koja se tek zahuktava.

U ovom svojevrsnom košarkaškom šou programu u režiji crno-belih napadački je prednjačio sjajni Jam Madar koji se "otkačio" u poslednjoj četvrtini, pogađao iz svih pozicija, na kraju meč završio kao najefikasniji akter sa 23 poena (6/8 za dva, 3/4 za tri).

Izraelac je samo zaokružio spektakularnu predstavu saigrača koji su, kako je meč odmicao, podizali navijačku euforiju u "Pioniru", priredili svima koji su se našli u kultnoj hali nezaboravan ugođaj.

Bilo je jasno šta se sprema ekipi iz Novog Mesta već negde polovinom druge deonice, Partizan je već tada "flertovao" sa razlikom od 20 poena na pogon razigranog Kuruca, Pantera, Ledeja, kojima su se kasnije priključili svi kojima je Obradović dao šansu večeras. Glas i, rekosmo, sjajni Madar čija partija večeras zaslužuje posebnu pažnju.

Ne sme se zaboraviti Panterova rola - njegovih 15 poena za nešto više od 10 minuta!

"Rafalom" trojki u drugoj deonici Amerikanac je "raspalio" navijače, pogađao i sa osam metara, potvrdio šutersku klasu i najavio fijasko Krke čiji su igrači mogli samo da gledaju silu koja ih je drobila sa druge strane.

Udarne pesnice je odmorio u nastavku "Žoc", Panter i Ledej proveli su na klupi gotovo čitavo drugo poluvreme, dotad su sami režirali rezultatski beg domaćeg sastava koji nijednog trenutka nije popuštao "papučicu" sa gasa. Ni na 30 poena razlike crno-beli nisu stajali, nisu odstupali od agresivne igre, o čemu najbolje svedoči stalan i intenzivan presing na plejmejkere Krke kako bi ovi "promolili nos" na polovinu Beograđana.

Tu su ih čekali "napujdani" igrači Željka Obradovića, a i kad bi prošao prvi pas, drugi je za igrače Krke bio "misaona imenica" i muka živa.

Iz takvog presinga izrodile su se brojne kontre i lagani poeni na drugoj strani, dok su u pozicionim napadima akcije crno-belih bile sve jedna tečnija od druge. Madar, Glas, Kuruc je bio trio koji je gospodario, Smailagić i ostali su ušli u ritam koji je doslovce samleo zbunjene i nemoćne igrače gostiju. Takav odnos snaga je i na kraju za posledicu imao jednu od najubedljivijih pobeda koja se desila u "Pioniru" poslednjih godina.

Pomenimo i najzaslužnije za ovakav epilog.

Osim Madara i Pantera, to su bili Kuruc sa 15 poena, Glas sa 12, Ledej sa 8... Svi kojima je Obradović pružio pansu upisali su se u strelce. Trojke su bile faktor brej jedan Partizana, naravno uz odbranu koja nije popuštala.

Visokih 50 procenata u šutu za tri imali su crno-beli (15/30), za dva 19/32.

I ovom pobedom Partizan je poslao poruku svima, u Regionu, u Evropi - da će se prvi pitati za raspodelu trofeja na svim frontovima ove sezone.

Partizan - Krka 92:45

(18:11, 25:17, 21:6, 28:11)

Partizan: Kuruc 15, Panter 15, Ledej 8, Avramović 4, Koprivica 2, Dangubić 3, Smailagić 2, Miletić 4, Mur 4, Glas 12, Madar 23

Krka: Frenč 6, Gibs 4, Stipčević 7, Špan, Stavrov 1, Medvedev 2, Kosi 8, Stipančević, Škedelj 4, Lapornik 4, Macura 9

KK Partizan - KK Krka Novo Mesto, ABA liga Foto: MN Press
KK Partizan - KK Krka Novo Mesto,  ABA liga Foto: MN Press

ABA liga, 5. kolo

Petak

igokea - Split 85:67

Zadar - Borac 70:56

Subota

Partizan - Krka 92:45

Nedelja

Mega - FMP

Mornar - Crvena zvezda

Cedevita - Olimpija - Budućnost

Ponedeljak

Studentski Centar - Cibona

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    23. oktobar 2021 | 20:18

    Ajde čekamo neki iskompleksirani komentar iz železnika, pa gde ste bre mukice javite se prokomentarišite nešto 😊

  • KKP🖤

    23. oktobar 2021 | 20:14

    Čudo nema ovih iz fabrike metalnih proizvoda da komentarišu instituciju srbske košarke 😄

  • taifun

    23. oktobar 2021 | 19:44

    Nismo mi kao oni iz predgradja.Mi zelimo posteno da izborimo Evroligu, na terenu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA