≫ 

Najskuplje patike na svetu: Nosio ih Džordan pre 37 godina, prodate za nerealan novac

Patike su otišle u ruke jednog kolekcionara, koji ih je osvojio na aukciji u Las Vegasu

  • 0

Ako biste voleli da se domognete para patika koje je nekada nosio čuveni Majkl Džordan, sada znate i koliku cenu za to treba da platite.

Crveno-beli par Nike "Air Shipsa" koje je Džordan nosio na utakmici svojih Čikago Bulsa protiv Denver Nagetsa 1. novembra 1984. godine, prodate su za rekordan iznos na aukciji u Las Vegasu, pošto nijedan par patika nekog sportiste nije bio vrednovan više od toga.

Kupac je kolekcionar Nik Fjorela koji je izdvojio basnoslovnih 1.470.000 dolara za belo-crvene patike, koje su unikatne i koje je Džordan nakon utakmice poklonio dečaku Tomiju Timu, koji je bio skupljač lopti pored terena.

Dosadašnji rekord, kada je u pitanju sportska obuća, takođe je držao Majkl Džordan sa svojim patikama. U avgustu 2020. godine, Nike Air Jordan 1 High model kojeg je legendarni košarkaš nosio 1985. godine prodat je za takođe neverovatnih 615.000 dolara.

Kada je reč o šou-biznisu, najskuplji par obuće koji je prodat na nekoj aukciji pripadao je poznatom reperu, Kanjeu Vestu. Model Nike "Air Yeezy 1s" otišao je za nestvarnih 1.800.00 dolara.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sotheby's (@sothebys)

 

Video: Aukcija Džordanovih patika: Kolekcionari su spremni da plate i 120.000 dolara za neke primerke!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA