≫ 

Partizan protiv Krke uradio što niko nije: Svi gostujući igrači ostali jednocifreni

Timska valorizacija Slovenaca iznosila je samo šest poena

  • 2
Jam Madar Foto: Marko Jovanović

Fantastično igra Partizan na početku nove sezone, a potvrda je stigla minulog vikenda kada su u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu demolirali Krku ubacivši više nego duplo poena u odnosu na slovenački tim. Krajnji rezultat 92:45 dovoljno govori o odnosu snaga na terenu.

Ipak, ono što je vrednim košarkaškim statističarima dopalo pod ruku jeste da je Partizan na ovom meču uradio nešto što se nikada nije desilo u istoriji ABA lige. Naime, svi košarkaši Krke su ostali na jednocifrenom učinku, što je zaista za rubriku verovali ili ne. Odbrana tima Željka Obradovića bila je bez greške i zaustavila je apsolutno sve.

Najefikasniji je bio nekadašnji član Mege, Jurij Macura sa devet poena, dok je jedan manje dodao Jan Kosi. Koliko apsolutno ništa nije htelo Slovence govori podatak da su četiri košarkaša imala negativan indeks od kojih neki i prilično ozbiljan - Andrej Stavrov (-9), Templ Gibs (-5), Jakov Stipančev (-3) i Luka Lapornik (-1).

Nisu se ni ostali proslavili. Niko nije imao ni dvocifren indeks. A kada se sve zbrojilo "na gomilu", Krka je sakupila ukupno šest indeksnih poena. Partizan je za to vreme otišao na čak 125.

Video: Partizan gazi, Partizan melje, ruši i čupa: Crno-beli ponizili Krku sa 47 razlike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • РЗ-ЦЗ

    25. oktobar 2021 | 15:57

    Исто није се десило у историји партизана да пет најбољих стрелаца на тој утакмици буду странци.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA